El projecte de transformació dels patis de l'Escola Baldiri Reixac, situada al Park Güell i catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i Patrimoni Mundial per la UNESCO, ha estat seleccionat per formar part del Catàleg de la Mostra d'Arquitectura Catalana. Aquesta intervenció s’ha inclòs dins la categoria d’Intervencions interiors i exteriors, efímeres o permanents #configurar, posant en valor el seu enfocament innovador en la concepció i resolució de l’espai.
El jurat ha destacat l’actitud propositiva del projecte, que s’allunya dels plantejaments convencionals per explorar solucions formals i materials que responen a les necessitats de l’entorn d’una manera singular. L’estratègia espacial desenvolupada ha permès generar nous espais de qualitat i una distribució renovada de la vegetació, amb resultats satisfactoris tant a nivell funcional com ambiental.
Aquest reconeixement subratlla la importància de repensar els espais educatius des d’una perspectiva integradora i sostenible, capaç de dialogar amb el patrimoni existent i, alhora, oferir noves oportunitats d’ús i apropiació per part de la comunitat educativa.
El proyecto de transformación de los patios de la Escuela Baldiri Reixac, ubicada en el Park Güell y catalogada como Bien Cultural de Interés Nacional (BCIN) y Patrimonio Mundial por la UNESCO, ha sido seleccionado para formar parte del Catálogo de la Muestra de Arquitectura Catalana. Esta intervención se ha incluido en la categoría de Intervenciones interiores y exteriores, efímeras o permanentes #configurar, poniendo en valor su enfoque innovador en la concepción y resolución del espacio.
El jurado ha destacado la actitud propositiva del proyecto, que se aleja de los planteamientos convencionales para explorar soluciones formales y materiales que responden a las necesidades del entorno de forma singular. La estrategia espacial desarrollada ha permitido generar nuevos espacios de calidad y una renovada distribución de la vegetación, con resultados satisfactorios tanto a nivel funcional como ambiental.
Este reconocimiento subraya la importancia de repensar los espacios educativos desde una perspectiva integradora y sostenible, capaz de dialogar con el patrimonio existente y, al mismo tiempo, ofrecer nuevas oportunidades de uso y apropiación por parte de la comunidad educativa.
Data
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marín, Jordi Jané
Developer: Consorci d’Educació de Barcelona
Ubicació: Parc Güell, Barcelona
Data: 2021