3r Classificat
Lema: CERCLE CÍVIC
La proposta neix a partir de l’anàlisi de les característiques concretes i la idiosincràsia del lloc, amb l’objectiu de respondre a les necessitats generals que planteja el nou model d’espai públic a l’Eixample. El projecte pretén establir una fita urbana i estructura l’espai, els recorreguts, les activitats, les visuals i les sensacions al voltant de dos plans horitzontals:
El pla inferior, que connecta amb els eixos de la malla urbana, és el pla trepitjable. Aquest s’apropia de l’espai central i conté i distribueix els diferents usos i activitats. Es presenta amb diverses materialitats i textures, prioritzant la terra compactada drenant, els elements vegetals i mantenint el panot característic dels xamfrans.
El pla superior és el que vincula l’escala urbana amb l’escala humana. Defineix el perímetre intersticial entre els quatre xamfrans i el gran cercle de 18 metres de diàmetre, corresponent al centre geomètric de l’antic encreuament viari. Aquí, el propi buit zenital configura la plaça com a tal. La seva materialització inclou una estructura metàl·lica que suporta l’umbracle amb lames de fusta, un sistema de cablejat per a vegetació i plaques fotovoltaiques que generen electricitat.
A més, la proposta integra la preexistència més condicionant: el Metro. A la superfície, amb la sortida de la parada que ara arriba a una plaça que l’acull, la protegeix i no li gira l’esquena. Al subsòl, amb els túnels i l’estació, que condicionen inevitablement la topografia, la gestió de l’aigua, la plantació d’arbres i les fonamentacions possibles.
La propuesta nace a partir del análisis de las características concretas y la idiosincrasia del sitio, con el objetivo de responder a las necesidades generales que plantea el nuevo modelo de espacio público en el Eixample El proyecto pretende establecer un hito urbano. y estructura el espacio, los recorridos, las actividades, las visuales y las sensaciones en torno a dos planos horizontales:
El plano inferior, que conecta con los ejes de la malla urbana, es el plan pisable. Éste se apropia del espacio central y contiene y distribuye los diferentes usos y actividades. Se presenta con diversas materialidades y texturas, priorizando la tierra compactada. drenante, los elementos vegetales y manteniendo el panot característico de los chaflanes.
El plano superior es el que vincula la escalera urbana con la escalera humana. Define el perímetro intersticial entre los cuatro chaflanes y el gran círculo de 18 metros de diámetro, correspondiente al centro geométrico del antiguo cruce viario. vacío cenital configura la plaza como tal. Su materialización incluye una estructura metálica que soporta el umbráculo con lamas de madera, un sistema de cableado para vegetación y placas fotovoltaicas que generan electricidad.
Además, la propuesta integra la preexistencia más condicionante: el Metro. En la superficie, con la salida de la parada que ahora llega a una plaza que la acoge, la protege y no le da la espalda. túneles y la estación, que condicionan inevitablemente la topografía, la gestión del agua, la plantación de árboles y las cimentaciones posibles.
Data CO-567
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Núria Garcia, Carles Bárcena, Aleix Jané, Jordi Jané
Landscape: Dolors Feu
Installations: ESITEC
Developer: Ajuntament de Barcelona
Date: 2021
Location: Eixample, Barcelona
3r Classificat
El projecte Eix Rocafort promou una transformació urbana significativa dins del marc del "Model de nous eixos verds" a Barcelona. Aquesta proposta aposta per una visió integradora que combina sostenibilitat, cohesió social i una gestió ambiental innovadora, adaptada a les necessitats del territori.
Es planteja una millora estratègica del document base, incorporant un annex que reculli les experiències i aprenentatges de projectes ja realitzats per garantir la coherència i l’harmonia entre diferents fases d’execució i espais urbans. També es busca aprofundir en la diversitat del verd urbà, incorporant elements que fomentin la biodiversitat local, com hotels d’insectes, bosquines o estructures naturals. Paral·lelament, es potencia la dimensió lúdica i interactiva dels espais públics, promovent una ciutat més jugable i accessible per a tots els ciutadans.
El proyecto Eix Rocafort promueve una transformación urbana significativa dentro del marco del "Modelo de nuevos ejes verdes" en Barcelona. Esta propuesta apuesta por una visión integradora que combina sostenibilidad, cohesión social y una innovadora gestión ambiental, adaptada a las necesidades del territorio.
Se plantea una mejora estratégica del documento base, incorporando un anexo que recoja las experiencias y aprendizajes de proyectos ya realizados para garantizar la coherencia y armonía entre diferentes fases de ejecución y espacios urbanos. También se busca profundizar en la diversidad del verde urbano, incorporando elementos que fomenten la biodiversidad local, como hoteles de insectos, bosques o estructuras naturales. Paralelamente, se potencia la dimensión lúdica e interactiva de los espacios públicos, promoviendo una ciudad más jugable y accesible a todos los ciudadanos.
Data CO-608
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Núria Garcia, Carles Bárcena, Aleix Jané, Jordi Jané conjuntament amb Toni Riba
Developer: Ajuntament de Barcelona
Date: 2024
Location: Sant Antoni, Barcelona
Guanyadors
Lema: CULTIU > CULTURA > CONEIXEMENT
L’edifici s’organitza a partir de dos programes que conviuen; el programa educatiu de Museu i el programa d’oficines amb possibilitat de lloguer. Ambdós comparteixen alguns espais de format polivalent, més enllà de la flexibilitat que ofereixen tots ells en la seva disposició.
La planta coberta es planteja com un espai viu i apte per al creixement de la fauna i la flora que arreplega una mostra de diferents horts històrics (hort romà, àrab,...) i maneres de conrear (hivernacle, cultiu hidropònic,...), apropant a la ciutat el coneixement relacionat amb el treball de la terra i l’aprofitament equilibrat de la natura.
En la concepció del projecte de rehabilitació de l’edifici entren en joc estratègies de sostenibilitat, com ara la incorporació d’elements de control solar a la façana sud i la coberta, la ventilació creuada i la recuperació d’aigua per al reg.
El mobiliari dissenyat ah hoc i el "look and feel" de la proposta, tenen per objectiu generar una estètica natural, càlida i confortable, fent ús de textures i cromatismes coherents amb el concepte darrere de la intervenció.
El edificio se organiza a partir de dos programas que conviven; el programa educativo de Museo y el programa de oficinas con posibilidad de alquiler. Ambos comparten algunos espacios de formato polivalente, más allá de la flexibilidad que ofrecen todos ellos a su disposición.
La planta cubierta se plantea como un espacio vivo y apto para el crecimiento de la fauna y la flora que recoge una muestra de diferentes huertos históricos (huerto romano, árabe,...) y formas de cultivar (invernadero, cultivo hidropónico,. .), acercando a la ciudad el conocimiento relacionado con el trabajo de la tierra y el aprovechamiento equilibrado de la naturaleza.
En la concepción del proyecto de rehabilitación del edificio entran en juego estrategias de sostenibilidad como la incorporación de elementos de control solar en la fachada sur y la cubierta, la ventilación cruzada y la recuperación de agua para el riego.
El mobiliario diseñado ah hoc y el “look and feel” de la propuesta, tienen por objetivo generar una estética natural, cálida y confortable, haciendo uso de texturas y cromatismos coherentes con el concepto detrás de la intervención.
Data CO-597
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané conjuntament amb Toni Riba
Team:
AQUIDOS; Jean Pierre Paulet, Maria Sabato, Giulia Manenti, Grace Yautibug
Developer: Fundació Carulla
Date: 2023
Location: Poblenou, Barcelona
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Guanyadors
Lema: ÀGORA
En una parcel·la triangular al barri la Ciera de Mataró entre dos carrers de pendent contrària es planteja la construcció d’un conjunt de 16 allotjaments, un equipament i una plaça situada a cota del carrer superior. La proposta, dividint l’equipament en dos, desplaça l’espai públic a la cota inferior, formant una plaça des d’on accedir a tots els usos. El nou espai públic, en contacte amb el terreny, permet incrementar la vegetació d’un barri sense verd.
Els habitatges, formats a partir d’un joc a trencajunts entre habitacions de mida similar, s’organitzen en tres volums independents de tres, quatre i cinc plantes, situats sobre part de l’equipament, que es lliguen al gra edificat de l’entorn. Cadascun dels habitatges, d’una o dues habitacions, obre les vistes a tres orientacions diferents amb finestres d’igual dimensió, oferint una única façana per tot el conjunt.
El projecte planteja la combinació de tres sistemes estructurals i constructius per minimitzar la quantitat de recursos i els residus durant la construcció. Murs de contenció i parets de càrrega a planta baixa i en contacte amb el terreny, façanes de panells portants de CLT, formant una capsa rígida i estructura metàl·lica amb forjat col·laborant per l’interior.
En una parcela triangular en el barrio la Ciera de Mataró, entre dos calles de pendiente contraria, se plantea la construcción de un conjunto de 16 alojamientos, un equipamiento y una plaza situada en cota de la calle superior. La propuesta, dividiendo el equipamiento en dos, desplaza el espacio público a la cota inferior, formando una plaza desde la que acceder a todos los usos. El nuevo espacio público, en contacto con el terreno, permite incrementar la vegetación de un barrio sin verde.
Las viviendas, formadas a partir de un juego a rompejuntas entre habitaciones de tamaño similar, se organizan en tres volúmenes independientes de tres, cuatro y cinco plantas, situadas sobre parte del equipamiento, que se relacionan con el tejido edificado del entorno. Cada una de las viviendas, de una o dos habitaciones, abre las vistas a tres orientaciones distintas con ventanas de igual dimensión, ofreciendo una única fachada por todo el conjunto.
El proyecto plantea la combinación de tres sistemas estructurales y constructivos para minimizar la cantidad de recursos y residuos durante la construcción. Muros de contención y paredes de carga en planta baja y en contacto con el terreno, fachadas de paneles portantes de CLT, formando una caja rígida y estructura metálica con forjado colaborante por el interior.
Data PR-1007
Autors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané; conjuntament amb Adrià Escolano i David Steegmann
Developer: Ajuntament de Mataró
Total Floor Area: 1.407,45 m2
Budget: 1.932.209 €
Location: Mataró, Barcelona
Date: 2023
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Guanyadors
Projecte residencial plurifamiliar per a 6 selectes habitatges, situat al bell mig del centre històric de Sant Cugat del Vallès, Barcelona. Un edifici que s’obre a les places Augusta i Octavià, sobre vestigis històrics de gran calat local , just front al Monestir Benedictí construït entre els segles IX i XVI. L’edifici, de nova planta, és respectuos amb l’entorn en el que se sitúa, rellegint l’ordre compositiu de façanes amb bandes verticals de buits i plens i amb petits elements propis de la modernitat que s’hi contraposen de manera elegant. S’han incorporat mosaics hidràulics, mènsules, respiradors o balustres prefabricades o ceràmiques provinents de la selecció i restauració de l’edifici preexistent.
Proyecto residencial plurifamiliar para 6 selectas viviendas, situado en medio del centro histórico de Sant Cugat del Vallès, Barcelona. Un edificio que se abre a las plazas Augusta y Octavià, sobre vestigios históricos de gran calado local, justo frente al Monasterio Benedictino construido entre los siglos IX y XVI. El edificio, de nueva planta, es respetuoso con el entorno en el que se sitúa, releyendo el orden compositivo de fachadas con bandas verticales de huecos y llenos y con pequeños elementos propios de la modernidad que se contraponen de forma elegante. Se han incorporado mosaicos hidráulicos, ménsulas, respiradores o balaustres prefabricados o cerámicos provenientes de la selección y restauración del edificio preexistente.
Data PR-811
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Jordi Jané
Team:
AQUIDOS; Eulàlia Puig, Marta Fernandez, Victor Lozano, Rosa Romero, Mónica Pardi
Quantity Surveyor: Emilio Sanchiz
Developer: NukiNuk
Total Floor Area: 1.509,13 m2
Budget: 2.376.551,32 €
Location: Sant Cugat del Vallès, Barcelona Date: 2019
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Projecte d’una Escola d’Infantil i Primària i una Construcció Annexa d’Espai Esportiu i Polivalent Municipal que dona resposta als requeriments des d’una mirada de respecte a l’entorn immediat, alliberant al màxim el terreny natural on s’ubica. L’edifici organitza la planta en forma d’estrella amb porxos al perímetre que actuen com a espais de transició amb el bosc. El seu disseny té en compte l’ús de mètodes de sostenibilitat passiva, així com de materials reciclables i la coherència i senzillesa en el sistema constructiu.
Proyecto de una Escuela de Infantil y Primaria y una Construcción Anexa de Espacio Deportivo y Polivalente Municipal que da respuesta a los requerimientos desde una mirada de respeto al entorno inmediato, liberando al máximo el terreno natural donde se ubica. El edificio organiza la planta en forma de estrella con porches en el perímetro que actúan como espacios de transición con el bosque. Su diseño contempla el uso de métodos de sostenibilidad pasiva, así como de materiales reciclables y la coherencia y sencillez en el sistema constructivo.
Data CO-592
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané conjuntament amb Adrià Escolano i David Steegmann
Developer: Ajuntament de Platja d'Aro
Total Floor Area: 2.418 m2
Location: Platja d’Aro, Barcelona
Project Date: 2023
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Guanyadors
Lema: MilMiradas
Edifici de més de 60 habitatges amb locals comercials al Parc de l’Alba, a Cerdanyola del Vallès, que neix d’un concurs privat. La proposta d'AQUIDOS busca generar obertures a totes les façanes per connectar visualment veïns i entorn.
El projecte plurifamiliar combina baixos comercials amb més de 60 habitatges, generant un conjunt on la presència de verd colonitza els espais comunitaris, tant en planta baixa com en coberta, que fan de frontissa entre el caràcter urbà de les façanes exteriors i la domesticitat de les interiors.
Es proposa un edifici en forma d'U que s'erigeix com si fossin tres blocs disposats escalonadament i retallats del volum màxim permès per efecte d'uns buidats estratègics als vèrtexs de la “U” per generar visuals i corrents d'aire entre els blocs al voltant de les zones comunitàries.
Les diferents altures responen a la voluntat de generar una jerarquia entre els volums i minimitzar les ombres projectades a l'interior de la parcel·la. Els habitatges busquen orientar les seves estances de dia a Sud, millorant així tant el seu funcionament bioclimàtic com el confort dels usuaris. A més, s’aposta per sistemes constructius prefabricats en sec per optimitzar els temps de construcció, com és el cas dels sistemes de façana industrialitzats.
Edificio de más de 60 viviendas con locales comerciales en el Parc de l'Alba, en Cerdanyola del Vallès, que nace de un concurso privado. La propuesta de AQUIDOS busca generar aberturas en todas las fachadas para conectar visualmente vecinos y entorno.
El proyecto plurifamiliar combina bajos comerciales con más de 60 viviendas, generando un conjunto donde la presencia de verde coloniza los espacios comunitarios, tanto en planta baja como en cubierta, que hacen de bisagra entre el carácter urbano de las fachadas exteriores y la domesticidad de las interiores.
Se propone un edificio en forma de U que se erige como si fueran tres bloques dispuestos escalonadamente y recortados del volumen máximo permitido por efecto de unos vaciados estratégicos en los vértices de la “U” para generar visuales y corrientes de aire entre los bloques en torno a las zonas comunitarias.
Las distintas alturas responden a la voluntad de generar una jerarquía entre los volúmenes y minimizar las sombras proyectadas en el interior de la parcela. Las viviendas buscan orientar sus aposentos de día en Sur, mejorando así tanto su funcionamiento bioclimático como el confort de los usuarios. Además, se apuesta por sistemas constructivos prefabricados en seco por optimizar los tiempos de construcción, como es el caso de los sistemas de fachada industrializados.
Data PR-1050
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané
Team:
AQUIDOS; Eulàlia Puig, Jean Pierre Paulet, Robert Torralba
Developer: Privat
Location: Cerdanyola del Vallès
Date: 2024
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Finalistes
Lema: Maclabosc
Davant d'una parcel·la amb diverses i complexes variables que sovint entren en contradicció, com són l’orientació, les vistes i el medi natural, la nostra proposta parteix de la fragmentació com a eina fonamental per a la dissolució volumètrica de les edificacions. Hem disposat els habitatges en tres franges que segueixen la topografia del terreny i s’adapten al pendent. Aquesta disposició, juntament amb un sistema de passeres i miradors, no només permet una connexió harmoniosa amb els boscos superiors i inferiors, sinó que també crea un doble corredor verd que enriqueix l'entorn.
La tipologia d’habitatge respon, a més, a la no jerarquització dels espais, la centralització dels circuits de neteja, cuina i cura, així com de relació directa amb la natura i amb els àmbits socials col·lectius.
Frente a una parcela con diversas y complejas variables que a menudo entran en contradicción, como son la orientación, las vistas y el medio natural, nuestra propuesta parte de la fragmentación como herramienta fundamental para la disolución volumétrica de las edificaciones. Hemos dispuesto las viviendas en tres franjas que siguen la topografía del terreno y se adaptan a la pendiente. Esta disposición, junto con un sistema de pasarelas y miradores, no solo permite una conexión armoniosa con los bosques superiores e inferiores, sino que también crea un doble pasillo verde que enriquece el entorno.
La tipología de vivienda responde además a la no jerarquización de los espacios, la centralización de los circuitos de limpieza, cocina y cuidado, así como de relación directa con la naturaleza y con los ámbitos sociales colectivos.
Data CO-600
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané
Team:
AQUIDOS; Eulàlia Puig, Jean Pierre Paulet, Maria Sabato, Alícia Dotor, Jordi Giral, Giulia Manenti
Developer: Promusa
Location: La Floresta, Sant Cugat
Date: 2023
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
L'Ajuntament de Mataró va participar i finalment accedir al procés de selecció de municipis de tot l’estat liderat per la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.
El projecte ReNatura fixa 5 eixos d’intervenció en el municipi. Entre d’altres, inclou la millora de les rieres o l’establiment d’un pla verd, i la proposta dona resposta a la incorporació de refugis climàtics renaturalitzant els espais exteriors de les 31 escoles municipals, convertint-los en espais més resilients davant els reptes climàtics.
Les intervencions plantegen estratègies que potencien el verd i fomenten la biodiversitat, millorant la permeabilitat del terreny, incorporant horts escolars i espais de compostatge com a eina educativa, i creant espais que contribueixen a la regeneració i a una connexió més directa amb la natura.
El Ayuntamiento de Mataró participó y finalmente accedió al proceso de selección de municipios de todo el estado liderado por la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.
El proyecto ReNatura fija 5 ejes de intervención en el municipio. Entre otros, incluye la mejora de las rieras o el establecimiento de un plan verde, y la propuesta da respuesta a la incorporación de refugios climáticos renaturalizando los espacios exteriores de las 31 escuelas municipales, convirtiéndolos en espacios más resilientes frente a los retos climáticos.
Las intervenciones plantean estrategias que potencian el verde y fomentan la biodiversidad, mejorando la permeabilidad del terreno, incorporando huertos escolares y espacios de compostaje como herramienta educativa, creando espacios que contribuyen a la regeneración ya una conexión más directa con la naturaleza.
Data PR-1030
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Núria Garcia, Carles Bárcena, Aleix Jané, Jordi Jané; conjuntament amb Constructora Requena i Santin Jardineria i Paisatge.
Team:
Andrea Corominola Rius, Alicia Dotor Navarro, Maria Fernández, Giulia Manenti, Aylin Ramos
Landscape: Dolors Feu
2n Classificat
Lema: ENTRE COIXINS
La proposta parteix de l'ordenació d'aquest antic teixit industrial, reforçant la connexió entre el volum edificat i l'espai públic verd a través d’una planta baixa permeable, en contacte directe amb el parc, que exerceix de primer 'coixí' d'accés a l'habitatge.
Els 2 nuclis exteriors fragmenten el volum de 8 plantes en 3 parts tot generant visuals i reduint la seva escala. D’aquesta manera, l'edifici participa activament en 'fer ciutat' en una illa on encara han d'aparèixer altres edificacions, apostant per treballar els testers com una façana més, fent girar la planta per dotar de façana permeable a tot el perímetre de l'edifici. El sistema d'agregació permet la màxima sistematització en la repetició i, alhora, genera una diversitat d'habitatges i maneres de viure'ls.
Es planteja un edifici de baix impacte ambiental i amb l'objectiu d'aconseguir un estàndard nZEB des de les decisions més bàsiques de disseny (orientació, ventilació) fins a l'aplicació de sistemes bioclimàtics, com la reducció de la demanda mitjançant la utilització d’uns coixins - galeries dinàmiques, que varien el seu comportament a l’estiu i a l’hivern i segons la seva orientació.
La propuesta parte de la ordenación de este antiguo tejido industrial, reforzando la conexión entre el volumen edificado y el espacio público verde a través de una planta baja permeable, en contacto directo con el parque, que ejerce de primer 'almohada' de acceso a la vivienda.
Los 2 núcleos exteriores fragmentan el volumen de 8 plantas en 3 partes, generando visuales y reduciendo su escala. De este modo, el edificio participa activamente en 'hacer ciudad' en una manzana donde todavía deben aparecer otras edificaciones, apostando por trabajar los testeros como una fachada más, haciendo girar la planta para dotar de fachada permeable a todo el perímetro del edificio. El sistema de agregación permite la máxima sistematización en la repetición y, al mismo tiempo, genera una diversidad de viviendas y formas de vivirlas.
Se plantea un edificio de bajo impacto ambiental y con el objetivo de conseguir un estándar nZEB desde las decisiones más básicas de diseño (orientación, ventilación) hasta la aplicación de sistemas bioclimáticos, como la reducción de la demanda mediante la utilización de unas almohadas - galerías dinámicas, que varían su comportamiento en verano y en invierno y según su orientación.
Data CO-630
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané amb la colaboració de Toni Riba
Team:
AQUIDOS; Jordi Giral, Jean Paulet, Eulàlia Puig, Carla Crisan, Grace Yautibug, Eulàlia Maresma, Alicia Dotor
Developer: IMPSÒL
Engineering: ESITEC Enginyeria
Structures: STATIC Ingeniería
Sustainability and Energy Efficiency: Societat Orgànica
Acoustic: WS Acoustics
Location: Cornellà de Llobregat, Barcelona
Date: 2024
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Guanyadors
El projecte sorgeix de la voluntat del CEB de voler transformar l’actual escola Prosperitat i l’Institut Galileo Galilei, anteriorment independents, en un únic centre sota el model d’Institut-escola, l’Institut Escola el Molí. L’objectiu principal del projecte és la reorganització dels espais. Anteriorment, l’edifici acollia dos centres independents dividits en altura que es donaven l’esquena. La proposta reordena els espais seguint el nou programa de necessitats i divideix l’edifici de forma horitzontal, associant cada planta a un nivell pedagògic. D’aquesta manera, la planta primera es destina a l’educació infantil, tenint accés directe al seu propi pati, a la planta segona se situen les aules d’educació primària i la tercera agrupa els espais destinats a l’educació secundària. A la planta segona es genera un nou nucli obert al barri on s’agrupen la biblioteca, la ludoteca i un conjunt de quatre aules de música. Aquest consta d’un gran accés que en permet l’ús de forma independent i el relaciona directament amb la futura plaça situada a la part posterior de l’escola.
El projecte també es centra en millorar la qualitat dels espais d’aula i potenciar els espais comuns. Es busca generar ambients agradables, motivadors, cuidats i endreçats per garantir el benestar, la descoberta i a la millora de l’aprenentatge. El projecte contempla les adequacions tècniques i funcionals necessàries a les instal·lacions i els seus espais interiors. Es dota a totes les aules d’il·luminació i ventilació adequades gràcies a la substitució de totes les fusteries interiors per a grans portes que faciliten la connexió amb els espais comuns. A cada planta es proposen nous espais comuns versàtils i flexibles gràcies al buidat amb enderroc selectiu de certes aules. Aquests funcionen com a àgores de relació per a l’alumnat i que permeten activitats paral·leles a les que es fan a les aules.
El proyecto surge de la voluntad del CEB de querer transformar la actual escuela Prosperitat y el Instituto Galileo Galilei, anteriormente independientes, en un único centro bajo el modelo de Instituto-escuela, el Instituto Escuela el Molí. El principal objetivo del proyecto es la reorganización de los espacios. Anteriormente, el edificio acogía dos centros independientes divididos en altura que se daban la espalda. La propuesta reordena los espacios siguiendo el nuevo programa de necesidades y divide al edificio de forma horizontal, asociando cada planta a un nivel pedagógico. De esta forma, la planta primera se destina a la educación infantil, teniendo acceso directo a su propio patio, en la planta segunda se sitúan las aulas de educación primaria y la tercera agrupa los espacios destinados a la educación secundaria. En la segunda planta se genera un nuevo núcleo abierto en el barrio donde se agrupan la biblioteca, la ludoteca y un conjunto de cuatro aulas de música. Éste consta de un gran acceso que permite su uso de forma independiente y lo relaciona directamente con la futura plaza situada en la parte posterior de la escuela.
El proyecto se centra también en mejorar la calidad de los espacios de aula y potenciar los espacios comunes. Se busca generar ambientes agradables, motivadores, cuidados y aseados para garantizar el bienestar, el descubrimiento y la mejora del aprendizaje. El proyecto contempla las adecuaciones técnicas y funcionales necesarias en las instalaciones y sus espacios interiores. Se dota a todas las aulas de iluminación y ventilación adecuadas gracias a la sustitución de todas las carpinterías interiores para grandes puertas que faciliten la conexión con los espacios comunes. En cada planta se proponen nuevos espacios comunes versátiles y flexibles gracias al vaciado con derribo selectivo de ciertas aulas. Estos funcionan como ágoras de relación para el alumnado y que permiten actividades paralelas a las que se realizan en las aulas.
Data PR-966
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané
Team:
AQUIDOS; Jean Pierre Paulet, Maria Sabato, Giulia Manenti, Carlos Navas, Victor Lozano, Aitor Pinilla
Educational Spaces: Silvia Sasot
Installations: ESITEC Enginyeria
Date: 2022
Location: Nou Barris, Barcelona
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
2n Classificat
Lema: NOVA LLUM
La nostra aportació aposta per la millora de l'edifici i l'espai significatiu del CATEB, alhora que proposa una millora per la ciutat i la relació del CATEB amb ella, especialment en planta baixa.
Obrim l’edifici, el perforem i l’omplim de llum, mostrant diferents maneres d’habitar i usar els espais. La façana es despulla d’elements ornamentals per esdevenir un únic pla amb grans perforacions verticals que permeten ampliar la posada en valor del colorit poema visual i mostrar el nou espai intersticial multifuncional.
El buidatge de la primera crugia estructural permet alleugerir el pes visual de l’edifici i identificar l’element façana. Es combinen volums oberts amb galeries dinàmiques accessibles des de l’interior i es crea la Plaça del CATEB, punt de trobada que inicia la relació ciutat-CATEB.
L’element galeria concentra els conceptes del nou CATEB: comunicació, funcionalitat, sostenibilitat, construcció i social. Genera 2 terrasses: una interior, extensió dels espais de treball, i una exterior per esbarjo o treball informal.
Nuestra aportación apuesta por la mejora del edificio y el espacio significativo del CATEB, al tiempo que propone una mejora por la ciudad y la relación del CATEB con ella, especialmente en planta baja.
Abrimos el edificio, lo perforamos y lo llenamos de luz, mostrando diferentes formas de habitar y usar los espacios. La fachada se desnuda de elementos ornamentales para convertirse en un único plano con grandes perforaciones verticales que permiten ampliar la puesta en valor del colorido poema visual y mostrar el nuevo espacio intersticial multifuncional.
El vaciado de la primera crujía estructural permite aliviar el peso visual del edificio e identificar el elemento fachada. Se combinan volúmenes abiertos con galerías dinámicas accesibles desde el interior y se crea la Plaza del CATEB, punto de encuentro que inicia la relación ciudad-CATEB.
El elemento galería concentra los conceptos del nuevo CATEB: comunicación, funcionalidad, sostenibilidad, construcción y social. Genera 2 terrazas: una interior, extensión de los espacios de trabajo, y una exterior por recreo o trabajo informal.
Data CO-632
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané conjuntament amb Toni Riba.
Team:
AQUIDOS; Eulàlia Puig, Robert Torralba, Jean Paulet, Aitor Pinilla, Julia Santín
Sustainability and Energy Efficiency: Alicia Dotor
Work Spaces: Maria Klamminger
Engineering: PHI Partners
Developer: CATEB
Date: 2024
Location: Sarrià-Sant Gervasi, Barcelona
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Finalistes
Lema: RE-FER
El pati-passatge suposa un element catalitzador d’aquesta trobada, on es disposa un nou entoldat que funciona com una gran protecció solar de la façana vidriada, orientada a Sud-Est, i genera un espai ombrejat que convida a la trobada entre col·legiats arquitectes i arquitectes tècnics, com extensió de la dinàmica professional i institucional, i entre l’arquitectura i la ciutadania, en la seva vessant social i cultural.
A través d’una estructura modular i desmuntable, s’adequa l’espai interior mitjançant unes noves caixes que ordenen el programa més determinat i alliberen la resta de la planta com un espai diàfan amb el programa més flexible. La seva materialitat i disseny aporten caràcter i confort ambiental alhora que garanteixen l’eficiència dels recursos i l’economia circular.
El patio-pasaje supone un elemento catalizador de este encuentro, donde se dispone un nuevo encharcado que funciona como una gran protección solar de la fachada acristalada, orientada a Sudeste, y genera un espacio sombreado que invita al encuentro entre colegiados arquitectos y arquitectos técnicos, como extensión de la dinámica profesional e institucional, y entre la arquitectura y la ciudadanía, en su vertiente social y cultural.
A través de una estructura modular y desmontable, se adecua el espacio interior mediante unas nuevas cajas que ordenan el programa más determinado y liberan al resto de la planta como un espacio diáfano con el programa más flexible. Su materialidad y diseño aportan carácter y confort ambiental, al tiempo que garantizan la eficiencia de los recursos y la economía circular.
Data CO-617
Author:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané conjuntament amb Toni Riba.
Team:
AQUIDOS; Carla Ferrer, Carla Crisan, Maria Klamminger
Date: 2024
Location: Terrassa, Barcelona
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Guanyadors
Es proposa una nova vida per aquesta emblemàtica Masia que dona la benvinguda al municipi des de la Carretera de l'Ametlla, convertint-la en un exemple de transformació sostenible, saludable i d’eficiència energètica. La proposta emfatitza en valors com la preservació del medi ambient i el respecte pel patrimoni local, utilitzant materials sostenibles i estratègies de construcció passiva per a minimitzar l'impacte ecològic i preservar el confort i la salut dels usuaris.
Els principis de l’arquitectura passiva es visualitzen principalment en la inserció d'un gran diafragma tèrmic i de millora de la qualitat de l'aire que es formalitza amb un hivernacle adherit a la façana est de la Masia, que en permet adaptar-se als canvis d’estació i generen un equipament resilient i autosuficient energèticament.
L’edifici públic consisteix en el conjunt de la Masia Can Corominas i el Cos Annex, dos edificis que es relacionen generant una gran plaça elevada que s’estableix com a punt de trobada d’usuaris, biodiversitat, accessibilitat i mobilitat sostenible.
Al cos de la Masia se li afegeix una nova galeria amb funcions de captació solar, il·luminació natural, ventilació i espai de circulació. A l’hivern l’aire exterior s'escalfa per efecte hivernacle i el fa circular cap a l’ambient interior, fet que combinat amb l’elevada inèrcia tèrmica dels murs de pedra garanteix confort higrotèrmic constant al llarg del dia. A l’estiu, la façana verda funciona com a protecció solar i les obertures practicables permeten generar ventilació creuada en totes les estances. Al cos annex, la incorporació d’una pèrgola bioclimàtica i un mur trombe garanteix la qualitat de l’ambient interior i l’harmonia amb l’entorn.
Se propone una nueva vida por esta emblemática Masía que da la bienvenida al municipio desde la Carretera de l'Ametlla, convirtiéndola en un ejemplo de transformación sostenible, saludable y de eficiencia energética. La propuesta enfatiza en valores como la preservación del medio ambiente y el respeto por el patrimonio local, utilizando materiales sostenibles y estrategias de construcción pasiva para minimizar el impacto ecológico y preservar el confort y la salud de los usuarios.
Los principios de la arquitectura pasiva se visualizan principalmente en la inserción de un gran diafragma térmico y de mejora de la calidad del aire que se formaliza con un invernadero adherido a la fachada este de la Masía, que permite adaptarse en los cambios de estación y generan un equipamiento resiliente y autosuficiente energéticamente.
El edificio público consiste en el conjunto de la Masía Can Corominas y el Cos Annex, dos edificios que se relacionan generando una gran plaza elevada que se establece como punto de encuentro de usuarios, biodiversidad, accesibilidad y movilidad sostenible.
Al cuerpo de la Masia se le añade una galería nueva con funciones de captación solar, iluminación natural, ventilación y espacio de circulación. En invierno el aire exterior se calienta por efecto invernadero y lo hace circular hacia el ambiente interior, lo que combinado con la elevada inercia térmica de los muros de piedra garantiza confort higrotérmico constante a lo largo del día. En verano, la fachada verde funciona como protección solar y las aberturas practicables permiten generar ventilación cruzada en todas las estancias. En el cuerpo anexo, la incorporación de una pérgola bioclimática y un muro trombo garantiza la calidad del ambiente interior y la armonía con el entorno.
Data CO-620
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané
Engineering: PHI Partners
Structures: STATIC Ingeniería
Developer: Ajuntament de Bigues i Riells
Date: 2024
Location: Bigues i Riells, Barcelona
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Classificats
Lema: Mil CoNNexions
Mil CoNNexions fa referència a la capacitat del cos humà de rebre estímuls del seu entorn, i d’estar-hi en contínua connexió. En aquest sentit, l’entorn natural esdevé també un espai sanador dins el procés de tractament dels pacients oncològics.
La proposta es basa en la definició d’un recorregut que connecta diversos nodes d’activitats físiques i/o perceptives, capaços de generar estímuls diferents, com són espais d’estada per a l’observació, el descans i/o la lectura. Destaquen alguns espais de caràcter més singular, com ara el laberint, l’espai de comiat, i l’amfiteatre del joc.
El recorregut es complementa amb la creació d’alguns petits moviments topogràfics, generant basses temporals i cunetes que permeten controlar i conduir l’aigua abans que arribi a les cotes més baixes. Aquesta estratègia, conjuntament amb el HA-HA, contribueix a mantenir l’àmbit protegit de les actuacions de senglars.
Les basses també afavoreixen l’aparició de nova vegetació, mantenint el 60% dels prats secs, de major biodiversitat, i complementant-los amb altres espècies seguint el Manual del Parc de Collserola.
Per últim, els elements constructius es plantegen amb estructures simples i materials naturals com ara fusta, pedra i terra. També, deixa la porta oberta a la generació de mobiliari ‘ad hoc’ que contribueixi en la innovació de l’establert fins ara en l’àmbit del Parc de Collserola.
“Mil CoNNexions” hace referencia a la capacidad del cuerpo humano de recibir estímulos de su entorno, y de estar en continua conexión. En este sentido, el entorno natural se convierte también en un espacio sanador dentro del proceso de tratamiento de los pacientes oncológicos.
La propuesta se basa en la definición de un recorrido que conecta varios nodos de actividades físicas y/o perceptivas, capaces de generar estímulos diferentes, como son espacios de estancia para la observación, el descanso y/o la lectura. Destacan algunos espacios de carácter más singular, como el laberinto, el espacio de despedida y el anfiteatro del juego.
El recorrido se complementa con la creación de algunos pequeños movimientos topográficos, generando balsas temporales y cunetas que permiten controlar y conducir el agua antes de que llegue a las cotas más bajas. Esta estrategia, conjuntamente con el HA-HA, contribuye a mantener el ámbito protegido de las actuaciones de jabalíes.
Las balsas también favorecen la aparición de nueva vegetación, manteniendo el 60% de los prados secos, de mayor biodiversidad, y complementándolos con otras especies siguiendo el Manual del Parc de Collserola.
Por último, los elementos constructivos se plantean con estructuras simples y materiales naturales como madera, piedra y suelo. También, deja la puerta abierta a la generación de mobiliario ad hoc que contribuya en la innovación de lo establecido hasta ahora en el ámbito del Parque de Collserola.
Data CO-594
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Aleix Jané, Jordi Jané, Carles Bárcena, Maria Sabato conjuntament amb Ahead PSP; Clara Rius, Ramon Torrents, Mònica Moya
Team:
AQUIDOS; Carlos Navas, Irma Olivares, Giulia Manenti, Aitor Pinilla
Landscaping: Dolors Feu Paisatgisme i Marta Casas
Developer: Hospital Sant Joan de Déu
Location: Esplugues de Llobregat, Barcelona
Date: 2023
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Finalistes
Lema: BIOATRI
La nostra proposta potencia la nova centralitat urbana de la nau, amb una planta baixa molt oberta i permeable, aprofitant la seva posició respecte a la rambla dels Encants i el nou parc de les Glòries, i generant sinergies amb tot l’espai que l’envolta.
Es destaca la creació d'un vestíbul central, a triple alçada, que connecta l'interior amb l'exterior, reorientant l'edifici cap al gran espai urbà de Glòries. La proposta preserva l'estructura original de l'edifici, fent una actuació interior poc invasiva que posa en valor els elements patrimonials.
La distribució del programa es regeix per un atrium central que separa les dues etapes històriques de l'edifici i distribueix els usos segons la naturalesa de les activitats. Els espais són polivalents i flexibles, permetent adaptar-se a diferents usos i mantenir una unitat en el conjunt.
S'apliquen estratègies passives per reduir la demanda energètica de l'edifici, com el tractament dels espais com a "capses" independents. S'optimitzen les superfícies útils i s'integren nuclis de servei independents per a cada nau, alliberant els cossos principals i optimitzant el consum energètic.
Nuestra propuesta potencia la nueva centralidad urbana de la nave, con una planta baja muy abierta y permeable, aprovechando su posición respecto a la rambla de los Encants y el nuevo parque de las Glòries, y generando sinergias con todo el espacio que envuelve.
Se destaca la creación de un vestíbulo central, a triple altura, que conecta el interior con el exterior, reorientando el edificio hacia el gran espacio urbano de Glòries. La propuesta preserva la estructura original del edificio, realizando una actuación interior poco invasiva que pone en valor los elementos patrimoniales.
La distribución del programa se rige por un atrium central que separa las dos etapas históricas del edificio y distribuye los usos según la naturaleza de las actividades. Los espacios son polivalentes y flexibles, permitiendo adaptarse a distintos usos y mantener una unidad en el conjunto.
Se aplican estrategias pasivas para reducir la demanda energética del edificio, como el tratamiento de los espacios como "cajas" independientes. Se optimizan las superficies útiles y se integran núcleos de servicio independientes para cada nave, liberando los principales cuerpos y optimizando el consumo energético.
Data CO-614
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané conjuntament amb Toni Riba
Team:
AQUIDOS; Jordi Giral, Eulàlia Puig, Grace Yautibug, Alicia Dotor
Developer: BIMSA
Engineering: ESITEC Enginyeria
Structures: Eskubi Turró
Sustainability and Energy Efficiency: Societat Orgànica
Date: 2024
Location: l'Eixample, Barcelona
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Finalista
Edifici multiusos: Museu, Teatre, oficines, centre comercial i hotel.
Edificio multiusos: Museo, Teatro, oficinas, centro comercial y hotel.
Data COPER009
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Jordi Jané
Location: Lima, Perú
Date: 2016
Total Floor Area: 25.000 m2
2n classificat
Lema: Presències i oblit
Concurs per a l’adaptació d’un edifici religiós, històric i patrimonial, catalogat com a BIC, com a nou Centre Raimon d’Activitats Culturals. La proposta consisteix en una intervenció de gran qualitat arquitectònica a la vegada que absolutament respectuosa amb el llegat històric, amb la intenció d’obrir el claustre a la ciutat, fent-lo menys hermètic al seu entorn.
La restauració de l’ala sud permetria encabir-hi diversos usos, entre els quals un museu conformat per plataformes a diferents altures. L’església s’usaria com a espai idoni per a representacions culturals que necessitin escenari, grada o platea. La rehabilitació de l’ala est desenvolupa el major programa museístic, tot recuperant l’escala renaixentista i els arcs apuntats gòtics.
Concurso para la adaptación de un edificio religioso, histórico y patrimonial, catalogado como BIC, como nuevo Centro Raimon de Actividades Culturales. La propuesta consiste en una intervención de gran calidad arquitectónica a la vez que absolutamente respetuosa con el legado histórico, con la intención de abrir el claustro a la ciudad, haciéndolo más permeable a su entorno.
La restauración del ala sud permitiría dar cabida a usos diversos, entre los cuales un museo conformado por plataformas a diferentes alturas. La iglesia se usaría como espacio idóneo para desarrollar el mayor programa museístico, recuperando la escalera renacentista y los arcos apuntados góticos. La rehabilitación del ala este desarrolla el mayor programa museístico, recuperando la escalera renacentista y los arcos apuntados góticos.
Data CO-574
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Carles Bárcena, Aleix Jané, Jordi Jané conjuntament amb 2BMFG Arquitectes
Team:
AQUIDOS; Alicia Dotor, Rosa Romero, Maria Sabato, Grace Yautibug, Jean Pierre Paulet, 2BMFG Arquitectes; Carles Gelpí, Àgata Buxadé, Lucía Martins amb la col·laboració d’Isidre Pastor
Total Floor Area: 2.322,80 m²
Budget: 7.000.000 €
Location: Xàtiva, València
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
2n classificats (valoracions tècniques) i 4ts (oferta econòmica)
Lema: REB[O]SCAR
La proposta busca convertir l’entorn del parc en un espai didàctic on cada elements exerceixi una funció amb el medi, preservant i potenciant la vegetació i les espècies existents.
Amb aquest objectiu, fa ús d’un ampli ventall de solucions per a la recuperació ambiental: murs de contenció tipus ‘krainer’ (d’entramat de troncs recuperats), la reutilització de les restes de poda i el treball de la secció del terreny per afavorir l’escorrentia. També busca la transició de diferents espais en el recorregut des de la ciutat al bosc, començant per unes grades naturalitzades i una geometria que es va suavitzant a mesura que el camí es desdibuixa endinsant-se en la frondositat del bosc. Per últim, s’incorporen nodes de biodiversitat i basses drenants com a biòtops per a la conservació i la millora de la fauna i la flora de la zona.
La propuesta busca convertir el entorno del parque en un espacio didáctico donde cada elemento ejerce una función con el medio, preservando y potenciando la vegetación y las especies existentes.
Con este objetivo, hace uso de un amplio abanico de soluciones para la recuperación ambiental: muros de contención tipo ‘krainer’ (entramado de troncos recuperados), la reutilización de los restos de poda y el trabajo de la sección del terreno para favorecer la escorrentía. También busca la transición de diferentes espacios en el recorrido desde la ciudad al bosque, empezando por unas gradas naturalizadas y una geometría que se va suavizando a medida que el camino se desdibuja adentrándose en la frondosidad del bosque. Por último, se incorporan nodos de biodiversidad y balsas drenantes como biotopos para la conservación y la mejora de la fauna y la flora de la zona.
Data CO-587
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Carles Bárcena, Aleix Jané, Jordi Jané
Team:
AQUIDOS; Maria Sabato, Carlos Navas
Landscaping: Dolors Feu
Total Floor Area: 9.500 m²
Location: Sant Cugat del Vallès
2n classificat
Lema: Aixopluc
Concurs per a la transformació d’una antiga finca agrícola ubicada dins el teixit urbà del barri del Guinardó de Barcelona per a un casal de gent gran. El projecte inclou la rehabilitació i transformació de la finca patrimonial existent, i la construcció d’un edifici annex de nova planta. La nova edificació es configura per minimitzar el seu impacte visual i cedir el protagonisme a la masia històrica i al jardí que l’envolta. Alhora, es re-connecta aquest espai verd amb el seu entorn urbà, al qual dona l’esquena actualment, creant accessos a diferents nivells i carrers. El jardí s’ordena en dos grans plans que delimiten ambients diferents: una placeta de sauló i un passeig flanquejat per horts i espai d’ombra sota els arbres. A l’interior de l’edifici històric, es respecta l’estructura original en quatre crugies, situant l’ascensor en una posició central que permet una configuració diàfana i sense espais de pas.
Concurso para la transformación de una antigua finca agrícola ubicada dentro del tejido urbano del barrio del Guinardó para ubicar un centro social para la tercera edad. El proyecto incluye la rehabilitación y transformación de la finca patrimonial existente, y la construcción de un edificio anexo de nueva planta. La nueva edificación se configura para minimizar su impacto visual y ceder el protagonismo a la masía histórica y al jardín que lo envuelve. A la vez, se reconecta este espacio verde con su entorno urbano, el cual da la espalda actualmente, creando accesos a diferentes niveles y calles. El jardín se ordena en dos grandes planos que delimitan ambientes diferentes: una placita de sablón y un paseo flanqueado por huertos y espacios de sombra bajo los árboles. En el interior del edificio histórico, se respeta la estructura original en cuatro crujías, situando el ascensor en una posición central que permite una configuración diáfana y sin espacios de paso.
Data CO-573
Authors:
AQUIDOS; Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Aleix Jané, Jordi Jané conjuntament amb Adrià Escolano i David Steegman
Instalations: ESITEC SL.
Total Floor Area: Edificació: 650,00 m² Rehabilitació + 250,00 m² Ampliació = 900,00 m² Total Infrastructures: 1.203 m² Superfície Jardí Existent
Budget: 2.874.000 €
Location: Barcelona, Districte d’Horta-Guinardó
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Finalistes
Lema: Amunt i Avall
L’accessibilitat com a estratègia d’implantació de joc:
La proposta per als Jardins de Màlaga es basa en la implantació d’un element que ens permeti fer girar tot el programa a través d’ell. Un element que serà el suport del Joc, el lligam del Joc, i també serà el Joc: una cinta que ens connectarà des del terra, fins amunt, enlaire fins la copa dels arbres.
Es proposa un element, que neix com un sistema modular de rampes i plataformes planes que permetran el gir i l’estada, des d’on sorgeixen les activitats. És un joc i és un suport. La seva disposició genera espais diferents, que permeten diferents usos.
L'element genera un costat verd, que es relaciona amb les activitats de descans, cura, trobada, i un costat actiu, on estan els jocs i activitats.
És un element que guanya alçada: a la cota baixa jocs d’intensitat baixa, arran de terra, a la cota més alta més intensitat, més contacte amb l’aire. Els jocs més intensos tambien poden ser utilitzats des de baix, possibilitant diversos tipus d'interacció, en diferents nivells per a diferents necessitats.
Data CO-590
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Aleix Jané, Jordi Jané, Carles Bárcena
Team:
AQUIDOS; Giulia Manenti, Bruna Nicolau
Developer: BIMSA
Location: Jardins de Màlaga, Barcelona
Date: 2022