El projecte de renovació de la seu del Grup Fedefarma, a Terrassa, parteix de la convicció de transformar l’edifici, el seu entorn exterior propi i l’aproximació des de la ciutat, per proporcionar a usuaris, clients i proveïdors d’una experiència d’ús que els permeti identificar clarament la identitat del grup empresarial, els seus valors i la seva capacitat productiva, logística i comercial.
Per tant, el procés de transformació aposta per una arquitectura que integri la modernització tecnologia, l’eficiència energètica i la sensorialitat per oferir un espai adaptat a les noves formes de treball i compromès amb el seu entorn.
L’actuació en façanes i coberta proposa una nova envolupant que respon a les diferents orientacions de l’edifici i millora el seu comportament energètic. La façana d’accés, dissenyada a escala humana, utilitza materials com la fusta carbonitzada i l’alumini extrusionat per oferir, de manera combinada, una imatge càlida i propera, alhora que tecnològica. La façana posterior, en canvi, incorpora un nou sistema de xapa plegada i il·luminació LED, ampliant l’altura percebuda de l’edifici i reforçant la seva presència dins del teixit industrial.
A l’interior, la intervenció clau és la perforació de la “caixa de sabates” generant un gran atri central, al voltant del qual gira la transformació de les oficines, laboratoris, museu i sales de producció. Aquest espai, a més de ser un punt de trobada per als usuaris, permet una entrada de llum natural que millora la qualitat ambiental i l’eficiència energètica dels nous espais de treball. La nova organització dels interiors busca potenciar la connectivitat entre les diferents àrees de l’edifici i generar un entorn més dinàmic i flexible.
L’actuació també inclou la remodelació dels espais exteriors, amb una proposta que equilibra funcionalitat i sostenibilitat. Un eix pavimentat organitza l’accés i divideix l’espai entre les zones verdes amb pèrgola i el pàrquing. Es reutilitza l’arbrat existent i es complementa amb la plantació d’espècies amb propietats medicinals, en línia amb la filosofia de la companyia. A més, la pavimentació drenant afavoreix la gestió sostenible de l’aigua de pluja i redueix l’impacte ambiental de la intervenció.
El proyecto de renovación de la sede del Grupo Fedefarma, en Terrassa, parte de la convicción de transformar el edificio, su entorno exterior propio y su aproximación desde la ciudad, para proporcionar a usuarios, clientes y proveedores de una experiencia de uso que les permita identificar claramente la identidad del grupo empresarial, sus valores y su capacidad productiva, logística y comercial.
Por tanto, el proceso de transformación apuesta por una arquitectura que integre la modernización tecnología, la eficiencia energética y la sensorialidad para ofrecer un espacio adaptado a las nuevas formas de trabajo y comprometido con su entorno.
La actuación en fachadas y cubierta propone una nueva envolvente que responde a las diferentes orientaciones del edificio y mejora su comportamiento energético. La fachada de acceso, diseñada a escala humana, utiliza materiales como la madera carbonizada y el aluminio extrusionado para ofrecer, de forma combinada, una imagen cálida y cercana, a la vez que tecnológica. La fachada posterior, sin embargo, incorpora un nuevo sistema de chapa plegada e iluminación LED, ampliando la altura percibida del edificio y reforzando su presencia dentro del tejido industrial.
En el interior, la intervención clave es la perforación de la caja de zapatos generando un gran atrio central, alrededor del cual gira la transformación de las oficinas, laboratorios, museo y salas de producción. Este espacio, además de un punto de encuentro para los usuarios, permite una entrada de luz natural que mejora la calidad ambiental y la eficiencia energética de los nuevos espacios de trabajo. La nueva organización de los interiores busca potenciar la conectividad entre las distintas áreas del edificio y generar un entorno más dinámico y flexible.
La actuación también incluye la remodelación de los espacios exteriores, cuya propuesta equilibra funcionalidad y sostenibilidad. Un eje pavimentado organiza el acceso y divide el espacio entre las zonas verdes con pérgola y parking. Se reutiliza el arbolado existente y se complementa con la plantación de especias con propiedades medicinales, en línea con la filosofía de la compañía. Además, la pavimentación drenante favorece la gestión sostenible del agua de lluvia y reduce el impacto ambiental de la intervención.
Data PR-1039
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Jordi Jané
Team: Jean Paulet, Isabel Lozano
Project Management: T80 Arquitectura Tècnica
Developer: Grup Fedefarma
Pharmaceutical Laboratory: GSN Pharma
Location: Terrassa, Barcelona