*Seleccionat International Biennial of Landscape Architecture Barcelona Rosa Barba Prize 2021
Projecte d’urbanització dins el marc dels fons Next Generation de la UE per a l’execució de la Recuperación del Trazado de Sabatini. Conexión entre el Palacio Real y la Estación de Ferrocarril, sobre un àmbit declarat Paissatge Cultural Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2001. La principal intervenció és la connexió entre el Palau Real i l’estació de Ferrocarril, a través de la recuperació i ampliació del Passeig de Guàrdies Walonas, que actualment es troba alterat per diferents intervencions històriques.
Proyecto de urbanización en el marco de los fondos Next Generation de la UE para la ejecución de la Recuperación del Trazado de Sabatini. Conexión entre el Palacio Real y la Estación de Ferrocarril, sobre un ámbito declarado Paisaje Cultural Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO en el año 2001. La principal intervención es la conexión entre el Palacio Real y la estación de Ferrocarril, a través de la recuperación y ampliación del Paseo de Guardias Walonas, que actualmente se encuentra alterado.
Data PR-784
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Carles Bárcena, Aleix Jané, Jordi Jané
Co-Author: Francisco José Domíonguez Naranjo
Collaborators: Nuno Almeida (paisatgisme) i Isabel Vega (SUDS)
Developer: Ajuntament d’Aranjuez
Location: Madrid
Date: 2019
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Reurbanització del Parc de Can Badell a Bigues i Riells, per encàrrec de l’Ajuntament de la localitat. Es tracta d’un terreny qualificat de Sistema de Zona Verda situada en la vessant d’un turó, fet que fa que presenti importants desnivells. A causa d’això, la major part del parc es trobava infrautilitzat.
La proposta busca millorar l’accessibilitat del parc en vers el seu entorn i dotar-lo d’espais de diferent ús, generant un espai públic de qualitat, accessible i saludable pels usuaris. Amb aquest objectiu, el parc quedarà vallat amb una tanca que permetrà tancar-lo perimetral ment en horari nocturn. També, es crea un recorregut-camí circular, amb entrades des dels accessos pertinents, des d’on recórrer el parc. S’introdueixen un espai de skate i l’ampliació de la grada ja existent amb murs de gabions.
Reurbanización del Parque de Can Badell en Bigues i Riells, por encargo del Ayuntamiento de la localidad. Se trata de un terreno calificado como Sistema de Zona Verde situada en la vertiente de un turón, haciendo que presente importantes desniveles. A causa de esto, gran parte del parque se encontraba infrautilizado.
La propuesta busca mejorar la accesibilidad del parque respecto su entorno y dotarlo de espacios de uso variado, generando un espacio público de calidad, accesible y saludable para los usuarios. Con este objetivo, el parque quedará vallado cerrándolo perimetralmente en horario nocturno. También, se crea un recorrido-camino circular, con entradas desde los accesos pertinentes, a través del cual recorrer todo el parque. Se introducen un ‘skate park’ y la ampliación de la grada existente mediante muros de gaviones.
Data PR-887
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Carles Bárcena, Aleix Jané, Jordi Jané
Collaborators: Maria Sábato, Spyridon Schinas, Irma Olivares, Víctor Lozano, Diego Milla
Structures: STATIC Ingenieria SLP
Quantity Surveyor: Alex Moreno (AQUIDOS)
Installations: Esitec Enginyeria
Developer: Ajuntament de Bigues i Riells del Fai
Total Floor Area: 7.451,83 m²
Budget: 280.572,86 €
Location: Bigues i Riells, Barcelona
Date: 2022
Images:
AQUIDOS ARCHVIZ; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Winner Architizer A+ Awards 2021 Low Cost Design
Winner Premis Catalunya Construcció 2021 a la Rehabilitació Funcional
*Special mention Premio Mapei 2021 Arquitectura Sostenible
*Nominee Premi Obra del Año 2024 Archdaily
L’edifici del nou casal de Joves de Bigues i Riells, “La c@va”, se situa al Parc de Can Badell, per erigir-se com a equipament referent per al jovent del municipi i dotar al parc d’un espai d’inclusió social, de llibertat d’acció i gestió, alhora que suport de múltiples activitats que dinamitzaran l’eix d’equipaments municipals de la zona. Projecte, DO i DEO.
El edificio del nuevo Centro para Jóvenes de Bigues i Riells, “La c@va”, se sitúa en el parque de Can Badell, para erigirse como un equipamiento referente para la juventud del municipio y dotar al parque de un espacio de inclusión social, de libertad de acción y gestión, así como de soporte de múltiples actividades que dinamizaran el eje de equipamientos municipales de la zona. Proyecto, DO y DEO.
Data PR- 749
Authors:
AQUIDOS; Carles Bárcena, Núria Garcia, Aleix Jané, Oriol Marin, Jordi Jané, Alicia Dotor
Team:
AQUIDOS; Maria Sabato, Jean Pierre Paulet, Marta Farré, Rosa Romero
Landscape: Dolors Feu
Developer: Ajuntament Bigues i Riells
Total Floor Area: 302,5 m²
Location: Bigues i Riells, Barcelona
Date: 2019
Photos: Pol Viladoms
El projecte parteix de l’anàlisi de l’estat existent de l’escola i el seu entorn, per permetre preguntar i decidir com ens posicionem en aquest nou context urbà. Es proposa obrir un buit en forma de mossegada que funciona com plaça d’accés i resol la connexió de l’edifici amb l’entorn i l’entrada de llum als espais soterrats. A més, s’introdueix un mirador, un volum d’administració, un element de protecció de façana i vegetació perquè la natura estigui present als espais lliures del conjunt.
El proyecto parte del análisis del estado existente de la escuela y su entorno, para permitir preguntar y decidir cómo nos posicionamos en este nuevo contexto urbano. Se propone abrir un hueco en forma de mordisco que funciona como plaza de acceso y resuelve la conexión del edificio con el entorno y la entrada de luz en los espacios enterrados. En además, se introduce un mirador, un volumen de administración, un elemento de protección de fachada y vegetación para que la naturaleza esté presente en los espacios libres del conjunto.
Data PR-945
Authors:
AQUIDOS; Carles Bárcena, Núria Garcia, Aleix Jané, Oriol Marin, Jordi Jané
Developer: Escola Isabel de Villena
Location: Esplugues de Llobregat, Barcelona
Total Floor Area: 3.454 m²
Date: 2022
Projecte de transformació del pati infantil de l’Escola Pia de Sitges, que forma part d’un procés integral de millora i ampliació dels espais educatius del centre. El projecte té com a objectiu crear un entorn naturalitzat que promogui el joc, l’aprenentatge i la connexió amb l’exterior, alhora que s’integra de manera harmoniosa amb l’entorn urbà de l’escola.
La intervenció inclou la construcció d’una grada de fusta que connecta els dos nivells del pati, facilita els recorreguts i genera espais de trobada per a activitats grupals a l’aire lliure. També es va dur a terme un taller col·laboratiu amb les famílies per construir una cova de vímet, un element que afegeix valor pedagògic i lúdic al nou espai.
Aquest projecte es desenvolupa amb la voluntat de millorar quantitativa i qualitativament els espais existents i reforçar el procés d’acompanyament en aquesta transformació, posant en valor les necessitats de la comunitat educativa i la connexió amb l’entorn natural.
Proyecto de transformación del patio infantil de la Escuela Pia de Sitges, que forma parte de un proceso integral de mejora y ampliación de los espacios educativos del centro. El proyecto tiene como objetivo crear un entorno naturalizado que fomente el juego, el aprendizaje y la conexión con el exterior, a la vez que se integra de manera armoniosa con el entorno urbano de la escuela.
La intervención incluye la construcción de una grada de madera que conecta los dos niveles del patio, facilita los recorridos y genera espacios de encuentro para actividades grupales al aire libre. También se llevó a cabo un taller colaborativo con las familias para construir una cueva de mimbre, un elemento que añade valor pedagógico y lúdico al nuevo espacio.
Este proyecto se desarrolla con la voluntad de mejorar cuantitativa y cualitativamente los espacios existentes y reforzar el proceso de acompañamiento en esta transformación, poniendo en valor las necesidades de la comunidad educativa y la conexión con el entorno natural.
Data PR- 955
Authors:
AQUIDOS; Carles Bárcena, Núria Garcia, Aleix Jané, Oriol Marin, Jordi Jané
Co-authors: Silvia Sasot Ibáñez i Dolors Feu
Developer: Ajuntament de Sitges
Total Floor Area: 667,36 m²
Location: Sitges, Barcelona
Date: 2022
El projecte de renovació de la seu del Grup Fedefarma, a Terrassa, parteix de la convicció de transformar l’edifici, el seu entorn exterior propi i l’aproximació des de la ciutat, per proporcionar a usuaris, clients i proveïdors d’una experiència d’ús que els permeti identificar clarament la identitat del grup empresarial, els seus valors i la seva capacitat productiva, logística i comercial.
Per tant, el procés de transformació aposta per una arquitectura que integri la modernització tecnologia, l’eficiència energètica i la sensorialitat per oferir un espai adaptat a les noves formes de treball i compromès amb el seu entorn.
L’actuació en façanes i coberta proposa una nova envolupant que respon a les diferents orientacions de l’edifici i millora el seu comportament energètic. La façana d’accés, dissenyada a escala humana, utilitza materials com la fusta carbonitzada i l’alumini extrusionat per oferir, de manera combinada, una imatge càlida i propera, alhora que tecnològica. La façana posterior, en canvi, incorpora un nou sistema de xapa plegada i il·luminació LED, ampliant l’altura percebuda de l’edifici i reforçant la seva presència dins del teixit industrial.
A l’interior, la intervenció clau és la perforació de la “caixa de sabates” generant un gran atri central, al voltant del qual gira la transformació de les oficines, laboratoris, museu i sales de producció. Aquest espai, a més de ser un punt de trobada per als usuaris, permet una entrada de llum natural que millora la qualitat ambiental i l’eficiència energètica dels nous espais de treball. La nova organització dels interiors busca potenciar la connectivitat entre les diferents àrees de l’edifici i generar un entorn més dinàmic i flexible.
L’actuació també inclou la remodelació dels espais exteriors, amb una proposta que equilibra funcionalitat i sostenibilitat. Un eix pavimentat organitza l’accés i divideix l’espai entre les zones verdes amb pèrgola i el pàrquing. Es reutilitza l’arbrat existent i es complementa amb la plantació d’espècies amb propietats medicinals, en línia amb la filosofia de la companyia. A més, la pavimentació drenant afavoreix la gestió sostenible de l’aigua de pluja i redueix l’impacte ambiental de la intervenció.
El proyecto de renovación de la sede del Grupo Fedefarma, en Terrassa, parte de la convicción de transformar el edificio, su entorno exterior propio y su aproximación desde la ciudad, para proporcionar a usuarios, clientes y proveedores de una experiencia de uso que les permita identificar claramente la identidad del grupo empresarial, sus valores y su capacidad productiva, logística y comercial.
Por tanto, el proceso de transformación apuesta por una arquitectura que integre la modernización tecnología, la eficiencia energética y la sensorialidad para ofrecer un espacio adaptado a las nuevas formas de trabajo y comprometido con su entorno.
La actuación en fachadas y cubierta propone una nueva envolvente que responde a las diferentes orientaciones del edificio y mejora su comportamiento energético. La fachada de acceso, diseñada a escala humana, utiliza materiales como la madera carbonizada y el aluminio extrusionado para ofrecer, de forma combinada, una imagen cálida y cercana, a la vez que tecnológica. La fachada posterior, sin embargo, incorpora un nuevo sistema de chapa plegada e iluminación LED, ampliando la altura percibida del edificio y reforzando su presencia dentro del tejido industrial.
En el interior, la intervención clave es la perforación de la caja de zapatos generando un gran atrio central, alrededor del cual gira la transformación de las oficinas, laboratorios, museo y salas de producción. Este espacio, además de un punto de encuentro para los usuarios, permite una entrada de luz natural que mejora la calidad ambiental y la eficiencia energética de los nuevos espacios de trabajo. La nueva organización de los interiores busca potenciar la conectividad entre las distintas áreas del edificio y generar un entorno más dinámico y flexible.
La actuación también incluye la remodelación de los espacios exteriores, cuya propuesta equilibra funcionalidad y sostenibilidad. Un eje pavimentado organiza el acceso y divide el espacio entre las zonas verdes con pérgola y parking. Se reutiliza el arbolado existente y se complementa con la plantación de especias con propiedades medicinales, en línea con la filosofía de la compañía. Además, la pavimentación drenante favorece la gestión sostenible del agua de lluvia y reduce el impacto ambiental de la intervención.
Data PR-1039
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Jordi Jané
Collaboration: Jean Paulet, Isabel Lozano
Project Management: T80 Arquitectura Tècnica
Developer: Grup Fedefarma
Pharmaceutical Laboratory: GSN Pharma
Location: Terrassa, Barcelona
En l’àmbit del Pla de Millora Urbana PMU3 - La Piara, i en la creació del parc central per al nou àmbit d’ordenació, el projecte d’urbanització pretén desenvolupar sobre aquest espai lliure i en conjunt amb la xarxa viària la proposta. El projecte d’urbanització es divideix en dues intervencions distintes, per una banda, la creació d’un nou parc sobre uns terrenys on les traces i la memòria del seu passat industrial són molt presents. Per un altra, una trama viària d’estructura ja consolidada dins una zona de vianants en desenvolupament.
En el ámbito del Plan de Mejora Urbana PMU3 - La Piara, y en la creación del parque central para el nuevo ámbito de ordenación, el proyecto de urbanización pretende desarrollar sobre este espacio libre y en conjunto con la red viaria la propuesta. El proyecto de urbanización se divide en dos intervenciones distintas, por un lado, la creación de un nuevo parque sobre unos terrenos donde las trazas y la memoria del su pasado industrial están muy presentes. Por otra, una trama viaria de estructura ya consolidada dentro de una zona de peatones en desarrollo.
Data PR-954.3
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané
Total Floor Area: 5.824,45 m²
Location: Manlleu, Barcelona
Date: 2023
El projecte renaturalitza un solar veí de l’escola Isabel de Villena per dotar l’entorn de la presència de la natura i biofília.
El proyecto renataliza un solar vecino de la escuela Isabel de Villena para dotar al entorno de la presencia de la naturaleza y biofilia.
Data PR-836
Authors:
AQUIDOS; Carles Bárcena, Núria Garcia, Aleix Jané, Oriol Marin, Jordi Jané
Collaborators: Maria Sábato, Víctor Lozano
Developer: Ajuntament d’Esplugues de Llobregat
Location: Esplugues de Llobregat, Barcelona
Total Floor Area: 2.027 m²
Date: 2021
Projecte per a la renovació del Passatge de la Constitució com espai pacificat i creació d’un nou accés per als vianants i un itinerari accessible des del carrer de la Nau, generant connexions, espais d’estada i de jocs per a la població.
Proyecto para la renovación del Pasaje de la Constitución como espacio pacificado y creación de un nuevo acceso peatonal y un itinerario accesible desde la calle de la Nau, generando conexiones, espacios de estancia y de juegos para en la población.
Data PR-970
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Carles Bárcena, Aleix Jané, Jordi Jané
Collaborators: Maria Sábato, Víctor Lozano
Developer: Ajuntament del Masnou
Location: El Masnou, Barcelona
Total Floor Area: 6.005,48 m²
Date: 2022
Proposta per a la millora de les condicions de lleure i esbarjo, que alhora amplia i diversifica l’aprenentatge autònom, individual i grupal, dels infants.
Propuesta para la mejora de las condiciones de ocio y recreo, que a la vez amplía y diversifica el aprendizaje autónomo, individual y grupal, de los niños.
Data PR-735
Authors:
AQUIDOS; Carles Bárcena, Núria Garcia, Aleix Jané, Oriol Marin, Jordi Jané, Alicia Dotor
Collaborators: Maria Sábato
Developer: Consorci d’Educació de Barcelona (CEB)
Location: Horta-Guinardó, Barcelona
Total Floor Area: 2.767,79 m²
Date: 2018 (projecte), 2019 (obra)
Photos: Adrià Goula, Oriol Marin
*Finalista Architizer A+ Awards 2021
*Finalista Premis Catalunya Construcció 2021 a la Direcció Integrada del Projecte i Rehabilitació Funcional
*Longlist selected Deezen Awards 2021
*Seleccionat International Biennial of Landscape Architecture Barcelona Rosa Barba Prize 2021
*Seleccionat Mostra d’Arquitectura Catalana 2023
Projecte de transformació dels patis de l'escola Baldiri Reixac al Park Güell, recinte catalogat com a Be d'Interès Nacional (BCIN) i inscrit al Patrimoni Mundial per la UNESCO. El projecte pretén generar un conjunt d'experiències sensorials, aventures, racons i aprenentatges que combinen la part lúdica i didàctica de l'esbarjo, al mateix temps que respectar l'excepcional entorn en el que es troba. Conjuntament amb Camps Boixadera i Associats.
Proyecto de transformación de los espacios exteriores de la escuela Baldiri Reixac en el Park Güell, recinto catalogado como Bien Cultural de Interés Nacional (BCIN) y inscrito en el Patrimonio Mundial por la UNESCO. El proyecto pretende generar un conjunto de experiencias sensoriales, aventuras, rincones y aprendizajes que combinan la parte lúdica y didáctica del recreo, al mismo tiempo que respetar la excepcionalidad del entorno en el que se encuentra. Conjuntamente con Camps Boixadera i Associats.
Data PR-787
Authors:
AQUIDOS; Carles Bárcena, Núria Garcia, Aleix Jané, Oriol Marin, Jordi Jané, Alicia Dotor
Team:
Maria Sábato, Rosa Romero, Josep Camps, Josep Quirós, Raimon Renau, Marta Solsona
Landscape: Dolors Feu
Installations: ESITEC engineering
Developer: Consorci d'Educació de Barcelona
Constructor: Construcciones DECO S.A.
Location: Gràcia, Barcelona
Total Floor Area: 3.380 m²
Date: 2018 (projecte), 2020 (obra)
Photos: Quim Bosch, Maria Sábato, Oriol Marin
Projecte de transformació dels espais exteriors de l’Escola Pia Terrassa per adaptar-los a nous requisits pedagògics i fomentar un entorn d’aprenentatge més dinàmic i integrador.
La intervenció s’inspira en el context històric i geogràfic de l’escola, situada al Turó de l’Argila, un indret on antigament s’hi trobava una bòbila. En aquest sentit, la construcció del nou bloc destinat als serveis s’ha resolt mitjançant un únic element vist de maó massís manual, utilitzant tècniques tradicionals com la volta catalana. Aquesta elecció material i constructiva reforça el vincle amb l’entorn i aporta una qualitat arquitectònica singular al nou espai.
El disseny del pati busca crear un entorn naturalitzat que afavoreixi el joc lliure, la interacció i l’exploració. L’objectiu és generar un escenari educatiu obert que potenciï la creativitat i el desenvolupament dels infants a través del contacte amb materials naturals i estructures orgàniques.
Proyecto de transformación de los espacios exteriores de la Escuela Pia Terrassa para adaptarlos a nuevos requerimientos pedagógicos y fomentar un entorno de aprendizaje más dinámico e integrador.
La intervención se inspira en el contexto histórico y geográfico de la escuela, situada en el Turó de l’Argila, un lugar donde antiguamente se encontraba una fábrica de ladrillos. En este sentido, la construcción del nuevo bloque destinado a los servicios se ha resuelto mediante un único elemento visto de ladrillo macizo manual, utilizando técnicas tradicionales como la bóveda catalana. Esta elección material y constructiva refuerza el vínculo con el entorno y aporta una calidad arquitectónica singular al nuevo espacio.
El diseño del patio busca crear un entorno naturalizado que favorezca el juego libre, la interacción y la exploración. El objetivo es generar un escenario educativo abierto que potencie la creatividad y el desarrollo de los niños a través del contacto con materiales naturales y estructuras orgánicas.
Data PR-917
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Jordi Jané
Educational spaces: Silvia Sasot
Landscape: Dolors Feu
Developer: Escola Pia Terrassa
Location: Terrassa, Barcelona
Date: 2024
Es proposa una nova vida per aquesta emblemàtica Masia que dona la benvinguda al municipi des de la Carretera de l'Ametlla, convertint-la en un exemple de transformació sostenible, saludable i d’eficiència energètica. La proposta emfatitza en valors com la preservació del medi ambient i el respecte pel patrimoni local, utilitzant materials sostenibles i estratègies de construcció passiva per a minimitzar l'impacte ecològic i preservar el confort i la salut dels usuaris.
Els principis de l’arquitectura passiva es visualitzen principalment en la inserció d'un gran diafragma tèrmic i de millora de la qualitat de l'aire que es formalitza amb un hivernacle adherit a la façana est de la Masia, que en permet adaptar-se als canvis d’estació i generen un equipament resilient i autosuficient energèticament.
L’edifici públic consisteix en el conjunt de la Masia Can Corominas i el Cos Annex, dos edificis que es relacionen generant una gran plaça elevada que s’estableix com a punt de trobada d’usuaris, biodiversitat, accessibilitat i mobilitat sostenible.
Al cos de la Masia se li afegeix una nova galeria amb funcions de captació solar, il·luminació natural, ventilació i espai de circulació. A l’hivern l’aire exterior s'escalfa per efecte hivernacle i el fa circular cap a l’ambient interior, fet que combinat amb l’elevada inèrcia tèrmica dels murs de pedra garanteix confort higrotèrmic constant al llarg del dia. A l’estiu, la façana verda funciona com a protecció solar i les obertures practicables permeten generar ventilació creuada en totes les estances. Al cos annex, la incorporació d’una pèrgola bioclimàtica i un mur trombe garanteix la qualitat de l’ambient interior i l’harmonia amb l’entorn.
Se propone una nueva vida por esta emblemática Masía que da la bienvenida al municipio desde la Carretera de l'Ametlla, convirtiéndola en un ejemplo de transformación sostenible, saludable y de eficiencia energética. La propuesta enfatiza en valores como la preservación del medio ambiente y el respeto por el patrimonio local, utilizando materiales sostenibles y estrategias de construcción pasiva para minimizar el impacto ecológico y preservar el confort y la salud de los usuarios.
Los principios de la arquitectura pasiva se visualizan principalmente en la inserción de un gran diafragma térmico y de mejora de la calidad del aire que se formaliza con un invernadero adherido a la fachada este de la Masía, que permite adaptarse en los cambios de estación y generan un equipamiento resiliente y autosuficiente energéticamente.
El edificio público consiste en el conjunto de la Masía Can Corominas y el Cos Annex, dos edificios que se relacionan generando una gran plaza elevada que se establece como punto de encuentro de usuarios, biodiversidad, accesibilidad y movilidad sostenible.
Al cuerpo de la Masia se le añade una galería nueva con funciones de captación solar, iluminación natural, ventilación y espacio de circulación. En invierno el aire exterior se calienta por efecto invernadero y lo hace circular hacia el ambiente interior, lo que combinado con la elevada inercia térmica de los muros de piedra garantiza confort higrotérmico constante a lo largo del día. En verano, la fachada verde funciona como protección solar y las aberturas practicables permiten generar ventilación cruzada en todas las estancias. En el cuerpo anexo, la incorporación de una pérgola bioclimática y un muro trombo garantiza la calidad del ambiente interior y la armonía con el entorno.
Data PR-1037
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané
Engineering: PHI Partners
Structures: STATIC Ingeniería
Developer: Ajuntament de Bigues i Riells
Date: 2024
Location: Bigues i Riells, Barcelona
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
El projecte té com a finalitat la regeneració d’un carrer que per la seva posició en la trama del Municipi i pels equipaments adjacents, pot reduir el pas de vehicles per esdevenir un nou espai urbà de referència al barri que fomenti la relació veïnal.
Amb 120 m de llargada, i de secció variable, la proposta unifica tot el paviment a un sol nivell per tal de facilitar-ne l’ús, amb morter per a la zona vehicular i sauló o vegetació en zones peatonals. La zona central preveu un gran parterre amb arbres i bancs per a zona d'estar i d'espera per les famílies. La nova configuració respecta les plantacions d’arbres existents, introduint espècies arbustives de diferents floracions i coloracions, autòctones o adaptades a les condicions climàtiques de la zona.
El proyecto tiene como finalidad la regeneración de una calle que por su posición en la trama del Municipio y los equipamientos adyacentes, puede reducir el paso de vehículos para convertirse en un espacio urbano de referencia en el barrio que fomente la relación vecinal.
Con 120m de largo y de sección variable, la propuesta unifica todo el pavimento a un solo nivel para facilitar su uso, con mortero para la zona vehicular y sablón o vegetación en zonas peatonales. La zona central prevé un gran parterre con árboles y bancos para la estancia y la espera de las familias. La nueva configuración respeta las plantaciones de árboles existentes, introduciendo especies arbustivas de diferentes floraciones y coloraciones, autóctonas o adaptadas a las condiciones climáticas de la zona.
Data PR-921
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Carles Bárcena, Aleix Jané, Jordi Jané
Collaborators: Maria Sabato, Carlos Navas, Irma Olivares i Víctor Lozano
Quantity Surveyor: AQUIDOS; Alex Morenos
Developer: Ajuntament de Masnou
Total Floor Area: 1.620 m²
Budget: 385.727,36 €
Location: El Masnou, Barcelona
Date: 2021
Images: Kaleidos
Estudi de l’entorn de l’ajuntament del municipi, un sector amb diversos equipaments, amb definició d’estratègies per potenciar la seva centralitat i vocació com a punt de trobada sociocultural i esportiva.
Estudio del entorno del ayuntamiento del municipio, un sector con varios equipamientos, con definición de estrategias para potenciar su centralidad y vocación como punto de encuentro sociocultural y deportivo.
Data PR-973
Authors:
AQUIDOS; Carles Bárcena, Núria Garcia, Aleix Jané, Oriol Marin, Jordi Jané
Collaborators: Maria Sábato, Marta Masferrer, Giulia Manenti, Bruna Nicolau, Yaiza Recio, Víctor Lozano
Developer: Ajuntament de Lliça de Vall
Location: Lliçà de Vall, Barcelona
Total Floor Area: 12.7 Ha
Date: 2022
Projecte d’urbanització del carrer Santiago Rusiñol entre Jaume Casanovas i Av. del Canal (Pla de Millora Urbana).
Proyecto de urbanización de la calle Santiago Rusiñol entre Jaume Casanovas y Av. del Canal (Plan de Mejora Urbana).
Data PR-773.02
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané
Collaborators: Bruna Nicolau, Simone Cicu
Landscape: Dolors Feu
Developer: Private
Total Floor Area: 3000 m²
Location: El Prat del Llobregat, Barcelona
Date: 2019
Edifici de més de 60 habitatges amb locals comercials al Parc de l’Alba, a Cerdanyola del Vallès, que neix d’un concurs privat. La proposta d'AQUIDOS busca generar obertures a totes les façanes per connectar visualment veïns i entorn.
El projecte plurifamiliar combina baixos comercials amb més de 60 habitatges, generant un conjunt on la presència de verd colonitza els espais comunitaris, tant en planta baixa com en coberta, que fan de frontissa entre el caràcter urbà de les façanes exteriors i la domesticitat de les interiors.
Es proposa un edifici en forma d'U que s'erigeix com si fossin tres blocs disposats escalonadament i retallats del volum màxim permès per efecte d'uns buidats estratègics als vèrtexs de la “U” per generar visuals i corrents d'aire entre els blocs al voltant de les zones comunitàries.
Les diferents altures responen a la voluntat de generar una jerarquia entre els volums i minimitzar les ombres projectades a l'interior de la parcel·la. Els habitatges busquen orientar les seves estances de dia a Sud, millorant així tant el seu funcionament bioclimàtic com el confort dels usuaris. A més, s’aposta per sistemes constructius prefabricats en sec per optimitzar els temps de construcció, com és el cas dels sistemes de façana industrialitzats.
Edificio de más de 60 viviendas con locales comerciales en el Parc de l'Alba, en Cerdanyola del Vallès, que nace de un concurso privado. La propuesta de AQUIDOS busca generar aberturas en todas las fachadas para conectar visualmente vecinos y entorno.
El proyecto plurifamiliar combina bajos comerciales con más de 60 viviendas, generando un conjunto donde la presencia de verde coloniza los espacios comunitarios, tanto en planta baja como en cubierta, que hacen de bisagra entre el carácter urbano de las fachadas exteriores y la domesticidad de las interiores.
Se propone un edificio en forma de U que se erige como si fueran tres bloques dispuestos escalonadamente y recortados del volumen máximo permitido por efecto de unos vaciados estratégicos en los vértices de la “U” para generar visuales y corrientes de aire entre los bloques en torno a las zonas comunitarias.
Las distintas alturas responden a la voluntad de generar una jerarquía entre los volúmenes y minimizar las sombras proyectadas en el interior de la parcela. Las viviendas buscan orientar sus aposentos de día en Sur, mejorando así tanto su funcionamiento bioclimático como el confort de los usuarios. Además, se apuesta por sistemas constructivos prefabricados en seco por optimizar los tiempos de construcción, como es el caso de los sistemas de fachada industrializados.
Data PR-1050
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané
Team:
AQUIDOS; Eulàlia Puig, Jean Pierre Paulet, Robert Torralba
Developer: Privat
Location: Cerdanyola del Vallès
Date: 2024
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Parc botànic de 19 Ha i reordenació i urbanització dels espais naturals al voltant sobre un total de 205 Ha.
Parque botánico de 19 Ha y reordenación y urbanización de los espacios naturales en torno a un total de 205 Ha.
Data PR-657
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané
Collaborators: Marta Milà
Developer: Mairie de Constantine
Total Floor Area: 19 Ha + 205 Ha
Location: Constantine, Algèria
Date: 2017 (aprovació PU)
2n classificats (valoracions tècniques) i 4ts (oferta econòmica)
Lema: REB[O]SCAR
La proposta busca convertir l’entorn del parc en un espai didàctic on cada elements exerceixi una funció amb el medi, preservant i potenciant la vegetació i les espècies existents.
Amb aquest objectiu, fa ús d’un ampli ventall de solucions per a la recuperació ambiental: murs de contenció tipus ‘krainer’ (d’entramat de troncs recuperats), la reutilització de les restes de poda i el treball de la secció del terreny per afavorir l’escorrentia. També busca la transició de diferents espais en el recorregut des de la ciutat al bosc, començant per unes grades naturalitzades i una geometria que es va suavitzant a mesura que el camí es desdibuixa endinsant-se en la frondositat del bosc. Per últim, s’incorporen nodes de biodiversitat i basses drenants com a biòtops per a la conservació i la millora de la fauna i la flora de la zona.
La propuesta busca convertir el entorno del parque en un espacio didáctico donde cada elemento ejerce una función con el medio, preservando y potenciando la vegetación y las especies existentes.
Con este objetivo, hace uso de un amplio abanico de soluciones para la recuperación ambiental: muros de contención tipo ‘krainer’ (entramado de troncos recuperados), la reutilización de los restos de poda y el trabajo de la sección del terreno para favorecer la escorrentía. También busca la transición de diferentes espacios en el recorrido desde la ciudad al bosque, empezando por unas gradas naturalizadas y una geometría que se va suavizando a medida que el camino se desdibuja adentrándose en la frondosidad del bosque. Por último, se incorporan nodos de biodiversidad y balsas drenantes como biotopos para la conservación y la mejora de la fauna y la flora de la zona.
Data PR-587
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Carles Bárcena, Aleix Jané, Jordi Jané
Team:
AQUIDOS; Maria Sabato, Carlos Navas
Landscaping: Dolors Feu
Total Floor Area: 9.500 m²
Location: Sant Cugat del Vallès
3r Classificat
Lema: CERCLE CÍVIC
La proposta neix a partir de l’anàlisi de les característiques concretes i la idiosincràsia del lloc, amb l’objectiu de respondre a les necessitats generals que planteja el nou model d’espai públic a l’Eixample. El projecte pretén establir una fita urbana i estructura l’espai, els recorreguts, les activitats, les visuals i les sensacions al voltant de dos plans horitzontals:
El pla inferior, que connecta amb els eixos de la malla urbana, és el pla trepitjable. Aquest s’apropia de l’espai central i conté i distribueix els diferents usos i activitats. Es presenta amb diverses materialitats i textures, prioritzant la terra compactada drenant, els elements vegetals i mantenint el panot característic dels xamfrans.
El pla superior és el que vincula l’escala urbana amb l’escala humana. Defineix el perímetre intersticial entre els quatre xamfrans i el gran cercle de 18 metres de diàmetre, corresponent al centre geomètric de l’antic encreuament viari. Aquí, el propi buit zenital configura la plaça com a tal. La seva materialització inclou una estructura metàl·lica que suporta l’umbracle amb lames de fusta, un sistema de cablejat per a vegetació i plaques fotovoltaiques que generen electricitat.
A més, la proposta integra la preexistència més condicionant: el Metro. A la superfície, amb la sortida de la parada que ara arriba a una plaça que l’acull, la protegeix i no li gira l’esquena. Al subsòl, amb els túnels i l’estació, que condicionen inevitablement la topografia, la gestió de l’aigua, la plantació d’arbres i les fonamentacions possibles.
La propuesta nace a partir del análisis de las características concretas y la idiosincrasia del sitio, con el objetivo de responder a las necesidades generales que plantea el nuevo modelo de espacio público en el Eixample El proyecto pretende establecer un hito urbano. y estructura el espacio, los recorridos, las actividades, las visuales y las sensaciones en torno a dos planos horizontales:
El plano inferior, que conecta con los ejes de la malla urbana, es el plan pisable. Éste se apropia del espacio central y contiene y distribuye los diferentes usos y actividades. Se presenta con diversas materialidades y texturas, priorizando la tierra compactada. drenante, los elementos vegetales y manteniendo el panot característico de los chaflanes.
El plano superior es el que vincula la escalera urbana con la escalera humana. Define el perímetro intersticial entre los cuatro chaflanes y el gran círculo de 18 metros de diámetro, correspondiente al centro geométrico del antiguo cruce viario. vacío cenital configura la plaza como tal. Su materialización incluye una estructura metálica que soporta el umbráculo con lamas de madera, un sistema de cableado para vegetación y placas fotovoltaicas que generan electricidad.
Además, la propuesta integra la preexistencia más condicionante: el Metro. En la superficie, con la salida de la parada que ahora llega a una plaza que la acoge, la protege y no le da la espalda. túneles y la estación, que condicionan inevitablemente la topografía, la gestión del agua, la plantación de árboles y las cimentaciones posibles.
Data PR-567
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Núria Garcia, Carles Bárcena, Aleix Jané, Jordi Jané
Landscape: Dolors Feu
Installations: ESITEC
Developer: Ajuntament de Barcelona
Date: 2021
Location: Eixample, Barcelona
Classificats
Lema: Mil CoNNexions
Mil CoNNexions fa referència a la capacitat del cos humà de rebre estímuls del seu entorn, i d’estar-hi en contínua connexió. En aquest sentit, l’entorn natural esdevé també un espai sanador dins el procés de tractament dels pacients oncològics.
La proposta es basa en la definició d’un recorregut que connecta diversos nodes d’activitats físiques i/o perceptives, capaços de generar estímuls diferents, com són espais d’estada per a l’observació, el descans i/o la lectura. Destaquen alguns espais de caràcter més singular, com ara el laberint, l’espai de comiat, i l’amfiteatre del joc.
El recorregut es complementa amb la creació d’alguns petits moviments topogràfics, generant basses temporals i cunetes que permeten controlar i conduir l’aigua abans que arribi a les cotes més baixes. Aquesta estratègia, conjuntament amb el HA-HA, contribueix a mantenir l’àmbit protegit de les actuacions de senglars.
Les basses també afavoreixen l’aparició de nova vegetació, mantenint el 60% dels prats secs, de major biodiversitat, i complementant-los amb altres espècies seguint el Manual del Parc de Collserola.
Per últim, els elements constructius es plantegen amb estructures simples i materials naturals com ara fusta, pedra i terra. També, deixa la porta oberta a la generació de mobiliari ‘ad hoc’ que contribueixi en la innovació de l’establert fins ara en l’àmbit del Parc de Collserola.
“Mil CoNNexions” hace referencia a la capacidad del cuerpo humano de recibir estímulos de su entorno, y de estar en continua conexión. En este sentido, el entorno natural se convierte también en un espacio sanador dentro del proceso de tratamiento de los pacientes oncológicos.
La propuesta se basa en la definición de un recorrido que conecta varios nodos de actividades físicas y/o perceptivas, capaces de generar estímulos diferentes, como son espacios de estancia para la observación, el descanso y/o la lectura. Destacan algunos espacios de carácter más singular, como el laberinto, el espacio de despedida y el anfiteatro del juego.
El recorrido se complementa con la creación de algunos pequeños movimientos topográficos, generando balsas temporales y cunetas que permiten controlar y conducir el agua antes de que llegue a las cotas más bajas. Esta estrategia, conjuntamente con el HA-HA, contribuye a mantener el ámbito protegido de las actuaciones de jabalíes.
Las balsas también favorecen la aparición de nueva vegetación, manteniendo el 60% de los prados secos, de mayor biodiversidad, y complementándolos con otras especies siguiendo el Manual del Parc de Collserola.
Por último, los elementos constructivos se plantean con estructuras simples y materiales naturales como madera, piedra y suelo. También, deja la puerta abierta a la generación de mobiliario ad hoc que contribuya en la innovación de lo establecido hasta ahora en el ámbito del Parque de Collserola.
Data PR-594
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Aleix Jané, Jordi Jané, Carles Bárcena, Maria Sabato conjuntament amb Ahead PSP; Clara Rius, Ramon Torrents, Mònica Moya
Team:
AQUIDOS; Carlos Navas, Irma Olivares, Giulia Manenti, Aitor Pinilla
Landscaping: Dolors Feu Paisatgisme i Marta Casas
Developer: Hospital Sant Joan de Déu
Location: Esplugues de Llobregat, Barcelona
Date: 2023
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
3r Classificat
El projecte Eix Rocafort promou una transformació urbana significativa dins del marc del "Model de nous eixos verds" a Barcelona. Aquesta proposta aposta per una visió integradora que combina sostenibilitat, cohesió social i una gestió ambiental innovadora, adaptada a les necessitats del territori.
Es planteja una millora estratègica del document base, incorporant un annex que reculli les experiències i aprenentatges de projectes ja realitzats per garantir la coherència i l’harmonia entre diferents fases d’execució i espais urbans. També es busca aprofundir en la diversitat del verd urbà, incorporant elements que fomentin la biodiversitat local, com hotels d’insectes, bosquines o estructures naturals. Paral·lelament, es potencia la dimensió lúdica i interactiva dels espais públics, promovent una ciutat més jugable i accessible per a tots els ciutadans.
El proyecto Eix Rocafort promueve una transformación urbana significativa dentro del marco del "Modelo de nuevos ejes verdes" en Barcelona. Esta propuesta apuesta por una visión integradora que combina sostenibilidad, cohesión social y una innovadora gestión ambiental, adaptada a las necesidades del territorio.
Se plantea una mejora estratégica del documento base, incorporando un anexo que recoja las experiencias y aprendizajes de proyectos ya realizados para garantizar la coherencia y armonía entre diferentes fases de ejecución y espacios urbanos. También se busca profundizar en la diversidad del verde urbano, incorporando elementos que fomenten la biodiversidad local, como hoteles de insectos, bosques o estructuras naturales. Paralelamente, se potencia la dimensión lúdica e interactiva de los espacios públicos, promoviendo una ciudad más jugable y accesible a todos los ciudadanos.
Data PR-567
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Núria Garcia, Carles Bárcena, Aleix Jané, Jordi Jané conjuntament amb Toni Riba
Developer: Ajuntament de Barcelona
Date: 2024
Location: Sant Antoni, Barcelona
2n classificat
Lema: Presències i oblit
Concurs per a l’adaptació d’un edifici religiós, històric i patrimonial, catalogat com a BIC, com a nou Centre Raimon d’Activitats Culturals. La proposta consisteix en una intervenció de gran qualitat arquitectònica a la vegada que absolutament respectuosa amb el llegat històric, amb la intenció d’obrir el claustre a la ciutat, fent-lo menys hermètic al seu entorn.
La restauració de l’ala sud permetria encabir-hi diversos usos, entre els quals un museu conformat per plataformes a diferents altures. L’església s’usaria com a espai idoni per a representacions culturals que necessitin escenari, grada o platea. La rehabilitació de l’ala est desenvolupa el major programa museístic, tot recuperant l’escala renaixentista i els arcs apuntats gòtics.
Concurso para la adaptación de un edificio religioso, histórico y patrimonial, catalogado como BIC, como nuevo Centro Raimon de Actividades Culturales. La propuesta consiste en una intervención de gran calidad arquitectónica a la vez que absolutamente respetuosa con el legado histórico, con la intención de abrir el claustro a la ciudad, haciéndolo más permeable a su entorno.
La restauración del ala sud permitiría dar cabida a usos diversos, entre los cuales un museo conformado por plataformas a diferentes alturas. La iglesia se usaría como espacio idóneo para desarrollar el mayor programa museístico, recuperando la escalera renacentista y los arcos apuntados góticos. La rehabilitación del ala este desarrolla el mayor programa museístico, recuperando la escalera renacentista y los arcos apuntados góticos.
Data CO-574
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Carles Bárcena, Aleix Jané, Jordi Jané conjuntament amb 2BMFG Arquitectes
Team:
AQUIDOS; Alicia Dotor, Rosa Romero, Maria Sabato, Grace Yautibug, Jean Pierre Paulet, 2BMFG Arquitectes; Carles Gelpí, Àgata Buxadé, Lucía Martins amb la col·laboració d’Isidre Pastor
Total Floor Area: 2.322,80 m²
Budget: 7.000.000 €
Location: Xàtiva, València
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
2n classificat
Lema: Aixopluc
Concurs per a la transformació d’una antiga finca agrícola ubicada dins el teixit urbà del barri del Guinardó de Barcelona per a un casal de gent gran. El projecte inclou la rehabilitació i transformació de la finca patrimonial existent, i la construcció d’un edifici annex de nova planta. La nova edificació es configura per minimitzar el seu impacte visual i cedir el protagonisme a la masia històrica i al jardí que l’envolta. Alhora, es re-connecta aquest espai verd amb el seu entorn urbà, al qual dona l’esquena actualment, creant accessos a diferents nivells i carrers. El jardí s’ordena en dos grans plans que delimiten ambients diferents: una placeta de sauló i un passeig flanquejat per horts i espai d’ombra sota els arbres. A l’interior de l’edifici històric, es respecta l’estructura original en quatre crugies, situant l’ascensor en una posició central que permet una configuració diàfana i sense espais de pas.
Concurso para la transformación de una antigua finca agrícola ubicada dentro del tejido urbano del barrio del Guinardó para ubicar un centro social para la tercera edad. El proyecto incluye la rehabilitación y transformación de la finca patrimonial existente, y la construcción de un edificio anexo de nueva planta. La nueva edificación se configura para minimizar su impacto visual y ceder el protagonismo a la masía histórica y al jardín que lo envuelve. A la vez, se reconecta este espacio verde con su entorno urbano, el cual da la espalda actualmente, creando accesos a diferentes niveles y calles. El jardín se ordena en dos grandes planos que delimitan ambientes diferentes: una placita de sablón y un paseo flanqueado por huertos y espacios de sombra bajo los árboles. En el interior del edificio histórico, se respeta la estructura original en cuatro crujías, situando el ascensor en una posición central que permite una configuración diáfana y sin espacios de paso.
Data CO-573
Authors:
AQUIDOS; Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Aleix Jané, Jordi Jané conjuntament amb Adrià Escolano i David Steegman
Instalations: ESITEC SL.
Total Floor Area: Edificació: 650,00 m² Rehabilitació + 250,00 m² Ampliació = 900,00 m² Total Infrastructures: 1.203 m² Superfície Jardí Existent
Budget: 2.874.000 €
Location: Barcelona, Districte d’Horta-Guinardó
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Finalista
Edifici multiusos: Museu, Teatre, oficines, centre comercial i hotel.
Edificio multiusos: Museo, Teatro, oficinas, centro comercial y hotel.
Data CO-PER009
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Jordi Jané
Location: Lima, Perú
Total Floor Area: 25.000 m²
Date: 2016
Finalistes
Lema: RE-FER
El pati-passatge suposa un element catalitzador d’aquesta trobada, on es disposa un nou entoldat que funciona com una gran protecció solar de la façana vidriada, orientada a Sud-Est, i genera un espai ombrejat que convida a la trobada entre col·legiats arquitectes i arquitectes tècnics, com extensió de la dinàmica professional i institucional, i entre l’arquitectura i la ciutadania, en la seva vessant social i cultural.
A través d’una estructura modular i desmuntable, s’adequa l’espai interior mitjançant unes noves caixes que ordenen el programa més determinat i alliberen la resta de la planta com un espai diàfan amb el programa més flexible. La seva materialitat i disseny aporten caràcter i confort ambiental alhora que garanteixen l’eficiència dels recursos i l’economia circular.
El patio-pasaje supone un elemento catalizador de este encuentro, donde se dispone un nuevo encharcado que funciona como una gran protección solar de la fachada acristalada, orientada a Sudeste, y genera un espacio sombreado que invita al encuentro entre colegiados arquitectos y arquitectos técnicos, como extensión de la dinámica profesional e institucional, y entre la arquitectura y la ciudadanía, en su vertiente social y cultural.
A través de una estructura modular y desmontable, se adecua el espacio interior mediante unas nuevas cajas que ordenan el programa más determinado y liberan al resto de la planta como un espacio diáfano con el programa más flexible. Su materialidad y diseño aportan carácter y confort ambiental, al tiempo que garantizan la eficiencia de los recursos y la economía circular.
Data CO-617
Author:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané conjuntament amb Toni Riba.
Team:
AQUIDOS; Carla Ferrer, Carla Crisan, Maria Klamminger
Developer: COAC + CATEB
Total Floor Area: Edifici
Date: 2023
Location: Terrassa, Barcelona
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Avantprojecte i projecte executiu de la urbanització del carrer de Pere Màrtir Estrada, la seva prolongació i del carrer Salvador Dalí, connectant dos trams de carrer, eixamplant les voreres i integrant aquests espais en la xarxa de recorreguts de vianants d’accés a la platja.
Anteproyecto y proyecto ejecutivo de la urbanización del calle de Pere Màrtir Estrada, su prolongación y del calle Salvador Dalí, conectando dos tramos de calle, ensanchando las aceras e integrando estos espacios en la red de recorridos peatonales de acceso a la playa.
Data PR-989
Authors:
AQUIDOS; Carles Bárcena, Núria Garcia, Aleix Jané, Oriol Marin, Jordi Jané, conjuntament amb Toni Riba
Team: AQUIDOS; Marta Masferrer, Giulia Manenti
Developer: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Total Floor Area: 7.609,02 m²
Location: Sant Feliu de Guíxols, Girona
Date: 2023
La ciutat de Constantine dins el marc de la capitalitzat de la cultura àrab de 2018 veu una oportunitat per transformar els espais urbans de la ciutat antiga. Comença per un pla de revitalització que proposa com un dels seus eixos la reforma de 5 carrers, generant uns espais amb prioritat pel vianant i el passeig, potenciant els eixos històrics de la ciutat: Rue Saint Jean, Rue Aouati Moustefa, Rue de France i Rampes Aouati Moustefa.
La ciudad de Constantine dentro del marco de la capitalizado de la cultura árabe de 2018 ve una oportunidad para transformar los espacios urbanos de la ciudad antigua. Empieza por un plan de revitalización que propone como uno de sus ejes la reforma de 5 calles, generando unos espacios con prioridad para el peatón y el paseo, potenciando los ejes históricos de la ciudad: Rue Saint Jean, Rue Aouati Moustefa, Rue de France y Rampas Aouati Moustefa.
Data PR-664
Authors:
AQUIDOS; Carles Bárcena, Núria Garcia, Aleix Jané, Oriol Marin, Jordi Jané
Developer: Mairie de Constantine
Total Floor Area: 19 Ha + 205 Ha
Location: Constantine, Algèria
Date: 2016 (projecte), 2018 (obra)