Classificats
Lema: Mil CoNNexions
Mil CoNNexions fa referència a la capacitat del cos humà de rebre estímuls del seu entorn, i d’estar-hi en contínua connexió. En aquest sentit, l’entorn natural esdevé també un espai sanador dins el procés de tractament dels pacients oncològics.
La proposta es basa en la definició d’un recorregut que connecta diversos nodes d’activitats físiques i/o perceptives, capaços de generar estímuls diferents, com són espais d’estada per a l’observació, el descans i/o la lectura. Destaquen alguns espais de caràcter més singular, com ara el laberint, l’espai de comiat, i l’amfiteatre del joc.
El recorregut es complementa amb la creació d’alguns petits moviments topogràfics, generant basses temporals i cunetes que permeten controlar i conduir l’aigua abans que arribi a les cotes més baixes. Aquesta estratègia, conjuntament amb el HA-HA, contribueix a mantenir l’àmbit protegit de les actuacions de senglars.
Les basses també afavoreixen l’aparició de nova vegetació, mantenint el 60% dels prats secs, de major biodiversitat, i complementant-los amb altres espècies seguint el Manual del Parc de Collserola.
Per últim, els elements constructius es plantegen amb estructures simples i materials naturals com ara fusta, pedra i terra. També, deixa la porta oberta a la generació de mobiliari ‘ad hoc’ que contribueixi en la innovació de l’establert fins ara en l’àmbit del Parc de Collserola.
“Mil CoNNexions” hace referencia a la capacidad del cuerpo humano de recibir estímulos de su entorno, y de estar en continua conexión. En este sentido, el entorno natural se convierte también en un espacio sanador dentro del proceso de tratamiento de los pacientes oncológicos.
La propuesta se basa en la definición de un recorrido que conecta varios nodos de actividades físicas y/o perceptivas, capaces de generar estímulos diferentes, como son espacios de estancia para la observación, el descanso y/o la lectura. Destacan algunos espacios de carácter más singular, como el laberinto, el espacio de despedida y el anfiteatro del juego.
El recorrido se complementa con la creación de algunos pequeños movimientos topográficos, generando balsas temporales y cunetas que permiten controlar y conducir el agua antes de que llegue a las cotas más bajas. Esta estrategia, conjuntamente con el HA-HA, contribuye a mantener el ámbito protegido de las actuaciones de jabalíes.
Las balsas también favorecen la aparición de nueva vegetación, manteniendo el 60% de los prados secos, de mayor biodiversidad, y complementándolos con otras especies siguiendo el Manual del Parc de Collserola.
Por último, los elementos constructivos se plantean con estructuras simples y materiales naturales como madera, piedra y suelo. También, deja la puerta abierta a la generación de mobiliario ad hoc que contribuya en la innovación de lo establecido hasta ahora en el ámbito del Parque de Collserola.
Data CO-594
Authors:
AQUIDOS; Núria Garcia, Oriol Marin, Aleix Jané, Jordi Jané, Carles Bárcena, Maria Sabato conjuntament amb Ahead PSP; Clara Rius, Ramon Torrents, Mònica Moya
Team:
AQUIDOS; Carlos Navas, Irma Olivares, Giulia Manenti, Aitor Pinilla
Landscaping: Dolors Feu Paisatgisme i Marta Casas
Developer: Hospital Sant Joan de Déu
Location: Esplugues de Llobregat, Barcelona
Date: 2023
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares