Restauració de les façanes de la nau central de l'antiga Escola d'Arts i Oficis del Clot (1911), actualment Institut Zafra. Projecte, DEO i DEO. Conjuntament amb Camps Boixadera i Associats.
Restauración de las fachadas de la nave central de la antigua Escuela de Artes y Oficios del Clot (1911), actualmente Institut Zafra. Proyecto, DEO y DEO. Conjuntamente con Camps Boixadera y Asociados.
Data PR-735
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Jordi Jané conjuntament amb Camps Boixadera i Associats.
Developer: Consorci d’Educació de Barcelona (CEB)
Location: Barcelona
Date: 2017-18
Photos: Aquidos
Restauració de la façana principal i coberta de l’Escola Sant Ignasi- Jesuïtes de Sarrià. Projecte, DO i DEO. El projecte comença amb una fase d’anàlisi, un procés clau per generar un diagnòstic que permeti prendre decisions fonamentades i definir la proposta d’intervenció més adequada. Amb aquest projecte, es posa en valor la voluntat de preservar el patrimoni arquitectònic a través de la rehabilitació conscient i respectuosa.
Restauración de la fachada principal y cubierta de la Escola Sant Ignasi-Jesuïtes de Sarrià. El proyecto comienza con una fase de análisis, un proceso clave para generar un diagnóstico que permita tomar decisiones fundamentadas y definir la propuesta de intervención más adecuada. Con este proyecto se pone en valor la voluntad de preservar el patrimonio arquitectónico a través de la rehabilitación consciente y respetuosa.
Data PR-765
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Jordi Jané
Team: Alícia Dotor, Marta Monsó
Developer: Fundació Jesuïtes Educació
Total Floor Area: 3.505 m2
Location: Barcelona
Date: 2018-24
Projecte d’intervenció del conjunt identificat com Casa Lluch. Habitatge original del escultor Chaveaux Vasconcel, construït al 1906 per l’arquitecte Eduard M. Balcells. Els criteris d’intervenció del projecte, es defineixen a partir de l’anàlisi amb profunditat dels valors de l’edifici a conservar. L’àmbit es troba inclòs al Catàleg de Sant Cugat del Vallès. Projecte, DO i DEO.
Proyecto de intervención del conjunto identificado como Casa Lluch. Vivienda original del escultor Chaveaux Vasconcel, construida en el 1906 por el arquitecto Eduard M. Balcells. Los criterios de intervención del proyecto se definen a partir del análisis con profundidad de los valores del edificio a conservar. El ámbito se incluye en el catálogo de Sant Cugat del Vallès.
Data PR-727
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Jordi Jané
Developer: Private
Total Built Area: - m2
Total Garden Area: 1,9 ha
Degree of Protection: Bé Cultural d'interès Local (BCIL)
Location: Sant Cugat del Vallès, Barcelona
Date: 2020
Restauració de la Casa Francesc Llonch, joia del patrimoni arquitectònic sabadellenc construïda el 1872 per Gabriel Batllevell i Tort i ampliada el 1917 per Eduard Maria Balcells Buïgas, amb reconversió d’habitatge unifamiliar a plurifamiliar, transformació funcional i ampliació amb edifici d’ús residencial d’obra nova.
La intervenció posa en valor la factura original de la reforma de 1917, la reformalització de la façana posterior amb desmuntatge de cos aprofitat de la casa inicialment existent, ubicant un habitatge per planta i amb una distribució que preserva l’essència de la compartimentació interior de les crugies, fent compatibles els valors patrimonials amb l’aplicació i el compliment de la normativa actual.
Restauración de la Casa Francesc Llonch, joya del patrimonio arquitectónico de Sabadell construida el año 1872 por Gabriel Batvell i Tort y ampliada el 1917 por Eduard Maria Balcells Buïgas, con conversión a vivienda plurifamiliar, transformación funcional y ampliación del edificio con uso residencial de obra nueva.
La intervención pone en valor la factura original de la reforma de 1917, la reformalización de la fachada posterior con desmontaje del cuerpo añadido a la casa inicialmente existente, ubicando una vivienda por planta y una distribución que preserva la esencia de la compartimentación interior de las crujías, haciendo compatibles los valores patrimoniales con la aplicación y el cumplimiento de la normativa actual.
Data PR-820
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Jordi Jané
Team:
AQUIDOS; Alícia Dotor Navarro, Robert Torralba, Grace Yautibug, Marina Martinez Masegosa
Quantity Surveyor: Alex Moreno (AQUIDOS) i Joan Arjona
Developer: Hàbitat Català, Hàbitat Bell Racó
Constructor: Constructors Torman
Installations: JSS Efficient Engineering
Structures: STATIC Ingenieria SLP
Location: Sabadell, Barcelona
Photos: Pol Viladoms, altres
Es proposa una nova vida per aquesta emblemàtica Masia que dona la benvinguda al municipi des de la Carretera de l'Ametlla, convertint-la en un exemple de transformació sostenible, saludable i d’eficiència energètica. La proposta emfatitza en valors com la preservació del medi ambient i el respecte pel patrimoni local, utilitzant materials sostenibles i estratègies de construcció passiva per a minimitzar l'impacte ecològic i preservar el confort i la salut dels usuaris.
Els principis de l’arquitectura passiva es visualitzen principalment en la inserció d'un gran diafragma tèrmic i de millora de la qualitat de l'aire que es formalitza amb un hivernacle adherit a la façana est de la Masia, que en permet adaptar-se als canvis d’estació i generen un equipament resilient i autosuficient energèticament.
L’edifici públic consisteix en el conjunt de la Masia Can Corominas i el Cos Annex, dos edificis que es relacionen generant una gran plaça elevada que s’estableix com a punt de trobada d’usuaris, biodiversitat, accessibilitat i mobilitat sostenible.
Al cos de la Masia se li afegeix una nova galeria amb funcions de captació solar, il·luminació natural, ventilació i espai de circulació. A l’hivern l’aire exterior s'escalfa per efecte hivernacle i el fa circular cap a l’ambient interior, fet que combinat amb l’elevada inèrcia tèrmica dels murs de pedra garanteix confort higrotèrmic constant al llarg del dia. A l’estiu, la façana verda funciona com a protecció solar i les obertures practicables permeten generar ventilació creuada en totes les estances. Al cos annex, la incorporació d’una pèrgola bioclimàtica i un mur trombe garanteix la qualitat de l’ambient interior i l’harmonia amb l’entorn.
Se propone una nueva vida por esta emblemática Masía que da la bienvenida al municipio desde la Carretera de l'Ametlla, convirtiéndola en un ejemplo de transformación sostenible, saludable y de eficiencia energética. La propuesta enfatiza en valores como la preservación del medio ambiente y el respeto por el patrimonio local, utilizando materiales sostenibles y estrategias de construcción pasiva para minimizar el impacto ecológico y preservar el confort y la salud de los usuarios.
Los principios de la arquitectura pasiva se visualizan principalmente en la inserción de un gran diafragma térmico y de mejora de la calidad del aire que se formaliza con un invernadero adherido a la fachada este de la Masía, que permite adaptarse en los cambios de estación y generan un equipamiento resiliente y autosuficiente energéticamente.
El edificio público consiste en el conjunto de la Masía Can Corominas y el Cos Annex, dos edificios que se relacionan generando una gran plaza elevada que se establece como punto de encuentro de usuarios, biodiversidad, accesibilidad y movilidad sostenible.
Al cuerpo de la Masia se le añade una galería nueva con funciones de captación solar, iluminación natural, ventilación y espacio de circulación. En invierno el aire exterior se calienta por efecto invernadero y lo hace circular hacia el ambiente interior, lo que combinado con la elevada inercia térmica de los muros de piedra garantiza confort higrotérmico constante a lo largo del día. En verano, la fachada verde funciona como protección solar y las aberturas practicables permiten generar ventilación cruzada en todas las estancias. En el cuerpo anexo, la incorporación de una pérgola bioclimática y un muro trombo garantiza la calidad del ambiente interior y la armonía con el entorno.
Data PR-1037
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané
Engineering: PHI Partners
Structures: STATIC Ingeniería
Developer: Ajuntament de Bigues i Riells
Date: 2024
Location: Bigues i Riells, Barcelona
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Projecte de restauració, rehabilitació, reforma i condicionament interior de les dues edificacions principals del conjunt identificat com Casa Bertrand: el Xalet (casa principal) i la Casa de Convidats. Habitatge original de la família Bertrand, construït al 1925 per l’arquitecte Enrique Vincenti Bravo.
Els criteris d’intervenció del projecte, es defineixen a partir de l’anàlisi amb profunditat dels valors de l’edifici a conservar. Les intervencions es centren en la conservació de la façana millorant les condicions tèrmiques, millora de distribució i accessibilitat interior, així com la disminució del consum energètic.
Els edificis principals i el seu entorn (protecció arbrat i del paisatge) es troben inclosos al Catàleg de Sant Cugat del Vallès.
Proyecto de restauración, rehabilitación, reforma y condicionamiento interior de las dos edificaciones principales del conjunto identificado como Casa Bertrand: el Xalet (casa principal) i la Casa de Invitados. La vivienda es original de la familia Bertrand, construida en el 1925 por el arquitecto Enrique Vincenti Bravo. Los criterios de intervención del proyecto, se definen a partir del análisis con profundidad de los valores del edificio a conservar. Las intervenciones se centran en la conservación de la fachada, mejorando las condiciones térmicas, mejora de la distribución y accesibilidad interior, así como la disminución del consumo energético.
Data
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Jordi Jané
Collaborators: Isidre Pastor i Batalla: Archaeologist and Art Historian
Developer: Projectcugat SL
Total Built Area: 833,95 m2
Total Garden Area: 2,2 ha
Degree of Protection: Bé Cultural d'interès Local (BCIL)
Location: Sant Cugat del Vallès, Barcelona
Date: 2019-20
Rehabilitació parcial de la Masia Can Calderó del segle XV-XVII. Les intervencions es centren en la capella, el celler, la torre i la coberta de la cuina. Projecte, DO i DEO.
Rehabilitación parcial de la Masia Can Calderó del siglo XV-XVII. Las intervenciones se centran en la Capilla, la bodega, la Torre y la cubierta de la cocina. Proyecto, DO y DEO.
Data
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Jordi Jané
Collaborators: Alícia Dotor, Belen Onecha
Developer: Private
Total floor area: 215,04 m2
Degree of Protection: Bé Cultural d'interès Local (BCIL) i Bé cultural d’interès Nacional (BCIN) la Torre
Location: Alella, Barcelona
Date: 2019
*Finalista Premis Catalunya Construcció, categoria Direcció integrada de projecte.
Projecte integral de restauració de 128 edificis al Barri Napolità de la ciutat de Skikda, Algèria. Primera experiència pilot de gran envergadura a escala nacional per implementar criteris de rehabilitació del patrimoni històric. La restauració i revitalització del casc antic de la ciutat en el que han participat més de 100 professionals. Transferència de tecnologia entre la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la universitat d’Skikda. Projecte DO i DEO.
Proyecto integral de restauración de 128 edificios en el barrio Napolitano de la ciudad de Skikda, Algèria. Primera experiencia piloto de gran envergadura a escala nacional para implementar criterios de rehabilitación del patrimonio histórico. La restauración y rehabilitación del casco antiguo de la ciudad en el que han participado más de 100 profesionales. Transferencia de tecnología entre la Universidad Politecnica de Catalunya (UPC) y la universidad de Skikda. Proyecto DO i DEO.
Data PR-700
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Jordi Jané
Developer: Ministère de l’Habitat-OPGI SKIKDA Algerie
Total Floor Area: 98.000 m2
Collaborators: UPC EPSEB - CTC EST
Location: Skikda, Algeria
Date: 2016
El proyecto consiste en la ampliación, restauración y reconversión de una antigua casona del S.XVI de uso residencial, del centro histórico de la localidad de Arequipa, Perú, catalogada como patrimonio histórico-artístico nacional, en un Hotel de 4* para la cadena Hampton by Hilton y espacio multifuncional para uso comercial, oficinas y de ocio, respetando los criterios de intervención establecidos en un bien cultural.
La intervención aborda la restauración eliminando los elementos superpuestos al estado original y recuperando aquellos de alto valor patrimonial (histórico, social, paisajístico, arquitectónico y de uso), siguiendo una metodología de trabajo en varias fases: Conocimiento, Diagnosis, Valoración y Propuestas de intervención. Se consigue colocar el nuevo programa funcional adecuándolo a los espacios existentes sin modificar su volumetría y estructura.
La implantación del nuevo edificio se realiza desde el máximo respeto: el volumen en altura permite poner en valor las vistas a la casona de manera que el vestíbulo de cada nivel actúe como mirador hacia ella. Así mismo, la creación de un conjunto de llenos y vacíos con la inserción de diferentes patios dota de luz natural y ventilación al conjunto y recuerda a los patios propios de esta tipología histórica.
El projecte consisteix en l’ampliació, restauració i reconversió d’una antiga casona del S.XVI d’us residencial, del centre històric de la localitat d’Arequipa, Perú, catalogada com a patrimoni històric-artístic nacional, en un Hotel de 4* per a la cadena Hampton by Hilton i espai multifuncional per a ús comercial, d’oficines i d’oci, respectant els criteris d’intervenció establerts en un bé cultural.
La intervenció aborda la restauració eliminant els elements sobreposats a l’estat original i recuperant aquells d’alt valor patrimonial (històric, social, paisatgístic, arquitectònic i d’ús), seguint una metodologia de treball en diverses fases: Coneixement, Diagnosis, Valoració i Propostes d’intervenció. S’aconsegueix col·locar el nou programa funcional adequant-lo als espais existents sense modificar la seva volumetria i estructura.
La implantació del nou edifici es du a terme des del màxim respecte: el volum en altura permet posar en valor les vistes a la casona de manera que el vestíbul de cada nivell actuï com a mirador cap a ella. Així mateix, la creació d’un conjunt de buits i plens amb la inserció de diferents patis dota de llum natural i ventilació al conjunt i recorda als patis propis d’aquesta tipologia històrica.
Data PER012
Authors:
AQUIDOS Barcelona; Oriol Marin, Núria Garcia, Carles Bárcena, Aleix Jané, Alicia Dotor, Marta Monsó, Jordi Jané
AQUIDOS Lima; Luis Villanes, Fernando Uribe, Ornela Zavala, Rosa Maria Guzman
Restoration: Álvaro Neuenschwander
Structures: Higashi Ingenieros
Fire Safety: Eddie Tafur
Interior Design: Miguel Soto
Engineering: Jaime Alca (eléctrica), Luis Segovia (Hidrosanitaria), Edmundo Garcia Zavaleta (mecánica)
Constructor: Constructora CyJ, Miguel Bellido (Responsable de obra)
Developer: IHI Hoteles
Total Floor Area: 6.137,23 m2
Budget: 12.504.972,20€
Location: Arequipa, Perú
Photos: Luís Vigil
El projecte sorgeix de la voluntat del CEB de voler transformar l’actual escola Prosperitat i l’Institut Galileo Galilei, anteriorment independents, en un únic centre sota el model d’Institut-escola, l’Institut Escola el Molí. L’objectiu principal del projecte és la reorganització dels espais. Anteriorment, l’edifici acollia dos centres independents dividits en altura que es donaven l’esquena. La proposta reordena els espais seguint el nou programa de necessitats i divideix l’edifici de forma horitzontal, associant cada planta a un nivell pedagògic. D’aquesta manera, la planta primera es destina a l’educació infantil, tenint accés directe al seu propi pati, a la planta segona se situen les aules d’educació primària i la tercera agrupa els espais destinats a l’educació secundària. A la planta segona es genera un nou nucli obert al barri on s’agrupen la biblioteca, la ludoteca i un conjunt de quatre aules de música. Aquest consta d’un gran accés que en permet l’ús de forma independent i el relaciona directament amb la futura plaça situada a la part posterior de l’escola.
El projecte també es centra en millorar la qualitat dels espais d’aula i potenciar els espais comuns. Es busca generar ambients agradables, motivadors, cuidats i endreçats per garantir el benestar, la descoberta i a la millora de l’aprenentatge. El projecte contempla les adequacions tècniques i funcionals necessàries a les instal·lacions i els seus espais interiors. Es dota a totes les aules d’il·luminació i ventilació adequades gràcies a la substitució de totes les fusteries interiors per a grans portes que faciliten la connexió amb els espais comuns. A cada planta es proposen nous espais comuns versàtils i flexibles gràcies al buidat amb enderroc selectiu de certes aules. Aquests funcionen com a àgores de relació per a l’alumnat i que permeten activitats paral·leles a les que es fan a les aules.
El proyecto surge de la voluntad del CEB de querer transformar la actual escuela Prosperitat y el Instituto Galileo Galilei, anteriormente independientes, en un único centro bajo el modelo de Instituto-escuela, el Instituto Escuela el Molí. El principal objetivo del proyecto es la reorganización de los espacios. Anteriormente, el edificio acogía dos centros independientes divididos en altura que se daban la espalda. La propuesta reordena los espacios siguiendo el nuevo programa de necesidades y divide al edificio de forma horizontal, asociando cada planta a un nivel pedagógico. De esta forma, la planta primera se destina a la educación infantil, teniendo acceso directo a su propio patio, en la planta segunda se sitúan las aulas de educación primaria y la tercera agrupa los espacios destinados a la educación secundaria. En la segunda planta se genera un nuevo núcleo abierto en el barrio donde se agrupan la biblioteca, la ludoteca y un conjunto de cuatro aulas de música. Éste consta de un gran acceso que permite su uso de forma independiente y lo relaciona directamente con la futura plaza situada en la parte posterior de la escuela.
El proyecto se centra también en mejorar la calidad de los espacios de aula y potenciar los espacios comunes. Se busca generar ambientes agradables, motivadores, cuidados y aseados para garantizar el bienestar, el descubrimiento y la mejora del aprendizaje. El proyecto contempla las adecuaciones técnicas y funcionales necesarias en las instalaciones y sus espacios interiores. Se dota a todas las aulas de iluminación y ventilación adecuadas gracias a la sustitución de todas las carpinterías interiores para grandes puertas que faciliten la conexión con los espacios comunes. En cada planta se proponen nuevos espacios comunes versátiles y flexibles gracias al vaciado con derribo selectivo de ciertas aulas. Estos funcionan como ágoras de relación para el alumnado y que permiten actividades paralelas a las que se realizan en las aulas.
Data PR-966
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Jordi Jané
Team:
AQUIDOS; Jean Pierre Paulet, Maria Sabato, Giulia Manenti, Carlos Navas, Victor Lozano, Aitor Pinilla, Eulalia Puig, Alicia Dotor
Educational Spaces: Silvia Sasot
Installations: ESITEC Enginyeria
Constructor: Caler Constructora
Location: Nou Barris, Barcelona
Date: 2024
Photos: Judith Casas
La proposta optimitza els recursos construïts existents i minimitza l’empremta de la nova edificació. El pati, actualment sobre el carrer, s’excava fins al nivell del mateix. Gràcies al rebaix, s’ habiliten els espais del soterrani com a nova planta baixa, amb ventilació i il·luminació natural. Gràcies a aquests nous espais que es destinaran a aules i altres usos de l’Escola, s’optimitza la necessitat de nova edificació.
Un nou edifici, d’escala petita i imatge en harmonia amb el casc antic, es situa formant una L amb l’edifici existent, per tal de crear una única unitat funcional, i facilitar la connexió amb l’Escola infantil situada enfront. Alhora, el nou edifici, allibera un pati orientat a sud, visible i permeable des del carrer, millorant les condicions de paisatge urbà de l’entorn del carrer Sant Isidre. El nou edifici permet agrupar les diferents etapes educatives per plantes agrupades i coherents, cadascuna amb el seu pati i espai educatiu exterior.
La primera fase, a desenvolupar durant l’estiu de 2023, consisteix en el rebaix del pati i tots els treballs de fonamentació pel nou edifici i el soterrani.
La propuesta optimiza los recursos construidos existentes y minimiza la impronta de la nueva edificación. El patio, actualmente sobre la calle, se excava hasta el nivel del mismo. Gracias al rebaje, se habilitan los espacios del sótano como nueva planta baja, con ventilación e iluminación natural. Gracias a estos nuevos espacios que se destinarán a aulas y otros usos de la Escola, se optimiza la necesidad de nueva edificación.
Un nuevo edificio, de pequeña escala e imagen en armonía con el casco antiguo, se sitúa formando una L con el edificio existente, para crear una única unidad funcional, y facilitar la conexión con la Escuela infantil situada delante. Asimismo, el nuevo edificio, libera un patio orientado a sur, visible y permeable desde la calle, mejorando las condiciones de paisaje urbano del entorno de la calle Sant Isidre. El nuevo edificio permite agrupar las distintas etapas educativas por plantas agrupadas y coherentes, cada una con el patio y el espacio educativo exterior.
La primera fase, a desarrollar durante el verano de 2023, consiste en el rebaje del patio y todos los trabajos de cimentación para el nuevo edificio y el sótano.
Data PR-941
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Núria Garcia, Aleix Jané, Carles Bárcena, Jordi Jané
Team:
AQUIDOS; Andrea Corominola, Eulàlia Maresma, Bruna Nicolau, Spyros Schinas, Irma Olivares, Maria Sabato, Andrea Corominola, Victor Lozano, Albert Pujadas, Gemma Jordà
Educational spaces consultant: Silvia Sasot
Developer: Escola Pia de Sitges
Quantity Surveyor: Alex Moreno
Health and Safety Coordination: Alex Moreno
Installations: Albert Pujadas Pous
Structures: Bernuz-Fernández Arquitectes
Constructor: Constructora de Calaf, SAU
Location: Sitges, Barcelona
Images: KALEIDOS; Victor Lozano, Aitor Pinilla, Pablo Llamazares
Centre esportiu municipal La Bosca. Reforma i ampliació de complex existent per a pabelló, sales esportives, vestuaris, serveis i pistes exteriors. Projecte i DO conjuntament amb Estudi NAO, DEO.
Centro deportivo municipal La Bosca. Reforma y ampliación de complejo existente para pabellón, salas deportivas, vestuarios, servicios y pistas exteriores. Proyecto y DO conjuntamente con Estudi NAO, DEO.
Data PR-556
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Jordi Jané amb colaboració de Estudi NAO
Developer: Ajuntament de Burriana
Total Floor Area: 3.297,00 m2
Location: Burriana, Castelló, 2009-2010
Photos: José Hevia
*Finalista Architizer A+ Awards 2020 *Finalista Premis Catalunya Construcció 2020
Rehabilitació dels antics magatzems Can Serras. Edifici original de finals del s.XIX amb última actuació la dècada dels 70 del s.XX per part del despatx MBM Martorell-Bohigas-Mackay .
La inervenció se centra en la renovació de la pell exterior, millora de distribució i accessibilitat interior, així com la disminució del consum energètic. Projecte, DO i DEO.
Rehabilitación de los antiguos grandes almacenes Can Serras. Edificio original de finales de s.XIX que fué intervenido por última vez por el despacho MBM Martorell-Bohigas-Mackay en la década de los 70 del siglo pasado.
La intervención se centra en la renovación de la piel exterior, la distribución y accesibilidad interior, así como la reducción de consumo energético. Proyecto, DO y DEO.
Data PR-741
Authors:
AQUIDOS; Aleix Jané, Carles Bárcena, Núria Garcia, Oriol Marin, Jordi Jané
Developer: Sergucat SL
Total Floor Area: 712 m2
Location: Granollers, Barcelona
Date: 2018-19
Photos: Adrià Goula
Transformació d’un complex d’oficines per adaptar-lo als nou hàbits i dinàmiques de treball, introduint una generosa extensió d’espais per a l’ús comunitari.
Els 4.350m2 d’oficines i 1750m2 d’espais comuns es distribueixen en tres nivells: s’accedeix per un ampli lobby, amb més de 330m3 d’office i terrassa-jardí. Un doble espai connecta totes les plantes verticalment. La planta segona disposa de més de 120m2 de sales polivalents amb sortida a una terrassa col·lectiva. Tanmateix, la majoria de les oficines disposen de terrassa d’ús privatiu en tot el seu perímetre.
El conjunt s’ha dissenyat des de l’experiència dels seus usuaris, fent ús de materials naturals i colors neutres, mobiliari ergonòmic i sistemes de paviment i sostre tècnics que permeten la màxima polivalència d’ús. També disposa d’un Sistema Integral de Gestió (BMS) pel control de les infraestructures i instal·lacions sense perdre de vista el compliment dels criteris de sostenibilitat corresponents.
Transformación de un complejo de oficinas para adaptarlo a nuevos hábitos y dinámicas de trabajo, introduciendo una generosa extensión de espacios comunitarios.
Los 4.350m2 de oficinas y 1.750m2 de espacios comunes se organizan en tres niveles: se accede mediante un lobby, con más de 330m3 de office-cantina y terraza-jardín. Un doble espacio conecta todas las plantas verticalmente, permitiendo la entrada de luz natural. La segunda planta dispone de más de 120m2 de salas polivalentes y salida a una terraza colectiva. La mayoría de las oficinas disponen de terrazas privadas en todo su perímetro.
El conjunto se ha diseñado desde la experiencia de sus usuarios, introduciendo materiales naturales y colores neutros, mobiliario ergonómico y sistemas de pavimento y techo técnico que permiten la máxima polivalencia de uso. También dispone de un Sistema Integral de Gestión (BMS) para el control de infraestructuras e instalaciones sin perder de vista el cumplimiento de los criterios de sostenibilidad correspondientes.
Data PR-913
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin, Carles Bárcena, Aleix Jané, Núria Garcia, Jordi Jané.
Team:
AQUIDOS; Eulàlia Maresma, Marta Atochero, Adrià Pavon, Alex Moreno
Quantity Surveyor:
Adrià Pavon, Alex Moreno
Constructor: AC Construcción
Installations: JSS Efficient Engineering
Structures: Aquilue Serrat Arquitectes SLP
Total Floor Area: 6.150 m2
Budget: 2.750.000 €
Location: Sant Cugat, Barcelona
Photos: Pol Viladoms
Reforma de la sala de plens de l’ajuntament de Sant Cugat, on es redistribueixen els espais per augmentar la superfície útil de la sala, alhora que es reubica i incorpora vegetació i nou mobiliari que actualitza i reformula l’estètica de l’espai a través de sistemes de mínim impacte ambiental i sostenible.
Amb la nova configuració, l’espai s’entén com una gran taula que permet la trobada de diferents mirades i discursos que s’acompanyen d’una imatge que fuig de l’excés, usant materials nobles i naturals com la fusta i la vegetació. Projecte, DO i DEO.
Se trata de un proyecto de reforma de la Sala de Plenos de Sant Cugat, donde se redistribuyen los espacios para aumentar la superficie útil de la sala, a la vez que se reubica e incorpora vegetación y nuevo mobiliario que actualiza y reformula la estética del espacio a través de sistemas de mínimo impacto ambiental y sostenible.
Con la nueva configuración, el espacio se entiende como una gran tabla que permite el encuentro de diferentes miradas y discursos que se acompañan de una imagen que huye del exceso, usando materiales nobles y naturales como la madera y la vegetación.. Proyecto, DO y DEO.
Data PR-930
Authors:
AQUIDOS; Oriol Marin i Gordi, Carles Bárcena, Aleix Jané Canals, Núria Garcia i Soto, Jordi Jané
Team:
AQUIDOS; Eulàlia Puig, Carla Ferrer
Installations: ESITEC
Developer: Sant Cugat City Council
Location: Sant Cugat del Vallès (Barcelona) Photos: Pol Viladoms
Transformació dels espais educatius de l'Escola Regina Carmeli a Rubí consistent en accessos, biblioteca, laboratori i aules del cicle de primària. Reforma interior emmarcada dins el nou Projecte Educatiu del Centre a través del procés de reflexió pedagògica Regina IMPULSA, que aposta per la renovació dels espais educatius de la mà de la transformació educativa. La intervenció genera un espai diàfan de biblioteca, mediateca i aula TIC, un nou laboratori, transforma el vestíbul generant espais d’intercanvi famílies-escola en connexió amb nous espais específics per a reunions.
Transformación de los espacios educativos de la Escola Regina Carmeli en Rubí consistente en accesos, biblioteca, laboratorio y aulas del ciclo de primaria. Reforma interior enmarcada en el nuevo Proyecto Educativo del Centro a través del proceso de reflexión pedagógica Regina IMPULSA, que apuesta por la renovación de los espacios educativos de la mano de la transformación educativa. La intervención genera un espacio diáfano de biblioteca, mediateca y aula TIC, un nuevo laboratorio, transforma el vestíbulo generando espacios de intercambio familias-escuela en conexión con nuevos espacios específicos para reuniones.
Data PR-997
Authors:
AQUIDOS; Carles Bárcena, Núria Garcia, Aleix Jané, Oriol Marin, Jordi Jané
Team:
AQUIDOS; Grace Yautibug, Carla Ferrer, Alex Moreno
Educational spaces: Silvia Sasot
Installations: DMD Enginyeria
Constructor: Roig Construccions
Total Floor Area: 374,14 m2
Budget: 155.000 €
Location: Rubí, Barcelona
Photos: Judith Casas